Ακόμη κι αν δεν διαθέτετε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο ελεύθερο, υπάρχουν προορισμοί σε κοντινή απόσταση από την Αττική, που βάζουν σε διάθεση εκδρομής. Χωριά, πόλεις και κωμοπόλεις με έντονο το γραφικό στοιχείο, αποτελούν την καλύτερη αφορμή για μια αναζωογονητική απόδραση από το κλεινόν άστυ, που θα σας απομακρύνει έστω και για λίγο από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Βυτίνα – Αρκαδία

Η ορεινή Αρκαδία αποτελεί πάντα καλή επιλογή, στην περίπτωση που έχετε ξεμείνει από ιδέες για μια κοντινή απόδραση από την Αττική. Από τα πιο δημοφιλή, όμορφα και γραφικά χωριά της η Βυτίνα, που προσφέρει στους επισκέπτες της έντονες συγκινήσεις με τοπία μέσα στην καταπράσινη φύση του Μαινάλου, γραφικές εικόνες με όμορφα κτίρια και πέτρινα σοκάκια, παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα στις ταβέρνες και τα μαγαζάκια της. Στο χωριό συναντάται και ο πιο ρομαντικός δρόμος της χώρας και με τη… βούλα, ο λεγόμενος «δρόμος της αγάπης».

Ναύπλιο – Αργολίδα

Μια επιλογή που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, το Ναύπλιο αποτελεί διαχρονικό all time classic προορισμό, τόσο για ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν το χρόνο τους μαζί, όσο και για οικογένειες, για μια αξέχαστη αναζωογονητική απόδραση για μικρούς και μεγάλους. Η Πλατεία Συντάγματος με το χαρακτηριστικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η βόλτα στα δαιδαλώδη πέτρινα σοκάκια και την παραλιακή περαντζάδα, η επίσκεψη στο Μπούρτζι και το Παλαμήδι με την εκπληκτική θέα γεμίζουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου.

Στενή – Εύβοια

Στενή, Εύβοια

Για μια κοντινή απόδραση από την Αττική, που συνδυάζει τον φυσικό πλούτο με το νόστιμο φαγητό, η Στενή στην Κεντρική Εύβοια, αποτελεί ιδανική επιλογή. Αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της Χαλκίδας, συναντάται σε απόσταση 30 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, και εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες της. Σε ένα υπέροχο τοπίο με πλατάνια, μαύρη ελάτη, καστανιές και τρεχούμενα νερά, η Στενή στις παρυφές του όρους Δίρφυς, σε υψόμετρο 400 μέτρων, αποτελεί πραγματικό παράδεισο για τους κατοίκους της Αττικής, και όχι μόνο. Οι παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού φημίζονται για τις νοστιμιές τους, τόσο για τα ψητά στη σούβλα, όσο και για τα σπιτικά μαγειρευτά τους.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τρίκαλα Κορινθίας

Έχουν ταυτίσει το όνομά τους με τις ορεινές αποδράσεις, καθώς βρίσκονται φωλιασμένα στο βουνό της Ζήρειας, στην Ορεινή Κορινθία. Τα Τρίκαλα Κορινθίας, χτισμένα σε υψόμετρο από 900 έως 1.100 μέτρα, είναι ένας μικρός χειμερινός παράδεισος, κρυμμένος μέσα σε ένα υπέροχο ελατοδάσος. Αποτελούνται από τρεις συνοικίες τα Άνω, Μέσα, και Κάτω Τρίκαλα, σε υψόμετρο 1.100, 1.00 και 900 μέτρων αντίστοιχα. Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς και σε υψόμετρο 1500μ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας.

Ζαχλωρού – Αχαΐα

Ζαχλωρού

Παραδομένη στην υπέροχη φύση στο φαράγγι του Βουραϊκού, η Ζαχλωρού αποτελεί προορισμό έκπληξη για την Αχαΐα. Με τους περισσότερους να έχουν συνδυάσει το νομό με τα διάσημα Καλάβρυτα, η Ζαχλωρού κλέβει τις εντυπώσεις τόσο με την γραφικότητα όσο και με το μαγικό τοπίο της φύσης ολόγυρά της. Πρόκειται για μια πραγματική όαση στην καρδιά του Βουραϊκού που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα δημοφιλή Καλάβρυτα, ενώ αποτελεί και μία από τις βασικές στάσεις του θρυλικού τρένου του Οδοντωτού, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Διακοφτό- Καλάβρυτα. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκεται και η ιστορική Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ένα έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.