Ο καιρός βάζει σε διάθεση χουχουλιάρικη και δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή από το να οργανώσετε την επόμενη χειμερινή σας απόδραση. Πέντε υπέροχα χωριά από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο σας κάνουν να πάρετε τα βουνά και να απολαύσετε μοναδικές στιγμές στην υπέροχη φύση της Ελλάδας μας.

Βόρας – Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Ο δημοφιλέστερος, ίσως, χειμερινός προορισμός στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ένα υπέροχο γραφικό χωριό, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το Καϊμακτσαλάν. Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στον ορεινό όγκο του Βόρα, αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, όσο και εκείνων που θέλουν να περάσουν όμορφες, χουχουλιάρικες στιγμές σε ένα πανέμορφο χωριό. Λιθόστρωσα σοκάκια και πέτρινα κτίρια χαρακτηριστικής, μακεδονίτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στα στοιχεία που του προσθέτουν απαράμιλλη γοητεία.

Χελμός – Καλάβρυτα

Από τους πιο αγαπητούς προορισμούς της Πελοποννήσου, τα Καλάβρυτα, ειδικά για τους weekenders της Αθήνας, αποτελούν πάντα μια καλή ιδέα για εξόρμηση στη φύση. Η γραφική κωμόπολη που συνδυάζει γραφικότητα και φυσικό πλούτο, είναι ιδανική επιλογή για διακοπές στη φύση. Αν είστε λάτρεις του σκι το χιονοδρομικό θα αποτελέσει σίγουρα σημείο αναφοράς σας, ενώ οι υπόλοιποι θα απολαύσετε σίγουρα τις βόλτες σας στα πέτρινα σοκάκια αλλά και το νόστιμο φαγητό στις παραδοσιακές της ταβέρνες. Από τις εξορμήσεις που σίγουρα πρέπει να πραγματοποιήσει ο επισκέπτης των Καλαβρύτων αυτή στην υπέροχη φύση στο φαράγγι του Βουραϊκού, καθώς και η επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα Καλάβρυτα.

Πήλιο – Πορταριά

Πορταριά

Από τα πιο διάσημα χωριά του Πηλίου, η Πορταριά έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να την αναδείξετε σε αγαπημένο σας προορισμό. Σε κοντινή απόσταση από το Βόλο, αλλά με την υπέροχη αισθητική των χωριών του βουνού των Κενταύρων, η αρχόντισσα του Πηλίου κερδίζει αμέσως τους επισκέπτες της με τη γραφικότητα που την χαρακτηρίζει. Μια υπέροχη κεντρική πλατεία με πλατάνια, δαιδαλώδη σοκάκια και κτίρια παραδοσιακής, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής στα βασικά χαρακτηριστικά της. Στα δυνατά της σημεία το καλό και παραδοσιακό φαγητό που θα δοκιμάσετε στις οικογενειακές της ταβέρνες.

Ζαγόρι – Αρίστη

Αρίστη

Πολλοί την αποκαλούν και ως το πέτρινο στολίδι του Ζαγορίου, και όχι άδικα. Η Αρίστη, το όμορφο κεφαλοχώρι που συναντάται σε απόσταση 48 χλμ. από τα Ιωάννινα, στο δρόμο προς το Πάπιγκο, είναι ένα υπέροχο χωριό που μόνο ευχάριστες εκπλήξεις κρύβει για τους ταξιδιώτες της. Χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων, πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό με άπλετη θέα στις γύρω βουνοκορφές. Η χαρακτηριστική τεχνική των μαστόρων της πέτρας της Ηπείρου ορατή σε κάθε τις κτίριο, ενώ στα βασικά της στοιχεία συγκαταλέγονται τα πέτρινα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα σοκάκια και οι προσεγμένες εκκλησίες. Σημείο αναφοράς του χωριού η κεντρική πλατεία με τους γεροπλάτανους. Σε κοντινή απόσταση από την Αρίστη συναντάται η μονή της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, πάνω ακριβώς από τη γέφυρα και τα νερά του Βοϊδομάτη.

Ευρυτανία – Καρπενήσι

Καρπενήσι

Όποιος έχει επισκεφτεί έστω και μία φορά το Καρπενήσι γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συγκινήσεις που επιφυλάσσει στους επισκέπτες του είναι πολλές. Η πρωτεύουσα της Ευρυτανίας αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για τη γνωριμία με τη φύση, αλλά και με τα υπέροχα χωριά του νομού. Από τα πιο δημοφιλή το Μεγάλο και Μικρό Χωριό, αλλά και τα Φιδάκια με θέα στη Λίμνη Κρεμαστών, τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Σημείο αναφοράς, ωστόσο, για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού αποτελεί η Μονή Προυσιώτισσας, σφηνωμένη σε έναν επιβλητικό βράχο που κόβει την ανάσα. Η υπέροχη φύση του νομού, με τις διαδρομές μέσα στον πλούτο της, αδιαμφισβήτητα κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων.