Αν έχετε στερέψει από ιδέες για την επόμενη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, το Πήλιο πάντα αποτελεί μια καλή ιδέα. Με αμέτρητα χωριά φωλιασμένα στην πλούσια φύση του ορεινού όγκου του βουνού των Κενταύρων, διαθέτει κάτι για τον καθένα. Ακόμη και προορισμούς με άπλετη θέα προς τα νερά του Παγασητικού, που κάνουν το μάτι να χάνεται στον ορίζονται και το νου να γαληνεύει και να ηρεμεί.

Μακρινίτσα

Με την θέα που απλώνεται απρόσκοπτα μπροστά της, δικαίως την αποκαλούν και «μπαλκόνι» του Πηλίου, καθώς από εδώ το βλέμμα φτάνει στο Βόλο και χάνεται στα νερά του Παγασητικού.

Η Μακρινίτσα συναντάται στο δυτικό τμήμα του Πηλίου, μετά την Πορταριά και σε απόσταση περίπου 11 χλμ. από το Βόλο. Βασικά χαρακτηριστικά της είναι τα παραδοσιακά, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής κτίρια, τα πέτρινα καλντερίμια, η γραφική ατμόσφαιρα και φυσικά η απρόσκοπτη θέα στο Βόλο και τα νερά του Παγασητικού κόλπου.

Άγιος Λαυρέντιος

Ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα χωριά του Πηλίου, ο Άγιος Λαυρέντιος έχει διατηρήσει ανέπαφα τα χαρακτηριστικά του στοιχεία στο πέρασμα του χρόνου, δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Με ακέραια την αυθεντικότητά του, το χωριό του Κεντρικού Πηλίου, που συναντάται σε απόσταση 20 χλμ. από το κέντρο του Βόλου, είναι γνωστό, επίσης, και για την γοητευτική θέα που προσφέρει στον Παγασητικό κόλπο.

Γραφικά πέτρινα σοκάκια με κτίρια χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με φυσικό σκηνικό την υπέροχη φύση της περιοχής, στα όσα σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του χωριού. Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκονται παραδοσιακά καφενεία όπου μπορεί να απολαύσει κανείς τοπικό τσίπουρο με νόστιμους μεζέδες.

Λαύκος

Ο Λαύκος βρίσκεται σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου και είναι χτισμένος σε υψόμετρο 310 μέτρων, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο, στο νότιο Πήλιο. Διαθέτει άπλετη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο, γι’ αυτό και το χαρακτηρίζουν και ως «μπαλκόνι του Παγασητικού». Για την ονομασία του χωριού υπάρχουν πολλές εκδοχές.

Με καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά με όμορφες αυλές, λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινες βρύσες και μια πλατεία σημείο αναφοράς για το χωριό, κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών και με το παραπάνω. Η καρδιά του χωριού χτυπάει στην πλατεία του, κάτω από τον αιωνόβιο γεροπλάτανο όπου συναντά κανείς και το παλαιότερο καφενείο της χώρας, εκείο του Μανώλη Φορλίδα, το οποίο λειτουργεί ασταμάτητα από το 1785.