Συνδυάζοντας με έναν τρόπο ιδανικό τον βουνίσιο αέρα με τη θαλασσινή αύρα, το Πήλιο αναδεικνύεται σε προορισμό παντός καιρού, προσφέροντας στους επισκέπτες του εμπειρίες που πολλοί θα ζήλευαν. Με μια πληθώρα γραφικών χωριών στην καταπράσινη φύση του βουνού των Κενταύρων, αλλά και κάποιες ονειρικές παραλίες «παραδομένες» στον υπέροχο φυσικό πλούτο που το χαρακτηρίζει, το Πήλιο είναι από εκείνα τα μέρη της Ελλάδας, που η φύση προίκισε αφιδώς.

Αν, ωστόσο, όντας στο Πήλιο θέλετε να έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί, ο δημοφιλής προορισμός της Μαγνησίας έχει και από αυτό, με μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού χωριά που δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί. Ένα από αυτά και το ψαροχώρι Κατηγιώργης, στο ανατολικότερο άκρο του νομού Μαγνησίας.

Κατηγιώργης, το ψαροχώρι του Πηλίου που παραπέμπει σε νησί

Όσοι, λοιπόν, έχετε στο νου σας ότι το Πήλιο αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των βουνίσιων εξορμήσεων κάνετε μεγάλο λάθος και το χωριό Κατηγιώργης έρχεται να αποδείξει ακριβώς αυτό. Για τους λάτρεις των μικρών και γραφικών χωριών, των διακοπών μακριά από όλους και απ’ όλα και των γαλήνιων εικόνων που χαλαρώνουν σώμα και πνεύμα, τότε ο προορισμός σας δεν είναι κανένας άλλος, πέρα από αυτό το μικρό παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου.

Σε απόσταση 60 χλμ. από τον Βόλο (περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο), ο Κατηγιώργης βρίσκεται ακριβώς απέναντι και πολύ κοντά στις πιο φημισμένες παραλίες της Σκιάθου (Κουκουναρίες και Μπανάνα). Το ήσυχο χωριουδάκι δημιουργεί στον επισκέπτη του την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα μικρό και ήρεμο, απομακρυσμένο νησί, με την γραφική ομορφιά και την γαλήνια ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν.

Ο οικισμός διαθέτει μία μόλις μικρή και χρυσαφένια παραλία, ακριβώς μπροστά στα λιγοστά του σπίτια, η οποία προσκαλεί σε αναζωογονητικές βουτιές, μακριά από όλους και απ’ όλα. Στα συν και οι παραθαλάσσιες ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκους μεζέδες με άρωμα ιωδίου και παγωμένο τσιπουράκι για την απόλυτη καλοκαιρινή τσιπουροκατάσταση σχεδόν πάνω στο κύμα.

Το χωριό προσεγγίζεται μέσω της διαδρομής Αγριάς- Αργαλαστής, με πινακίδες λίγο μετά την Αργαλαστή προς Λαύκο να οδηγούν στον Κατηγιώργη, ο οποίος συναντάται λίγα χιλιόμετρα μετά το Προμύρι.