Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο γεμάτο με καστανιές, πλατάνια, μαύρη ελάτη και γάργαρα, τρεχούμενα νερά στην καρδιά της Κεντρικής Εύβοιας, το χωριό της Στενής, αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για τους κατοίκους της Χαλκίδας, καθώς συναντάται σε απόσταση μόλις 30 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, όσο και για τους Αθηναίους που αναζητούν κοντινούς προορισμούς για αναζωογονητικές εξορμήσεις.

Συνδυάζοντας ιδανικά την ομορφιά της ανόθευτης φύσης με το καλό φαγητό, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί δημοφιλή επιλογή όλες τις εποχές του χρόνου.

Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων στις παρυφές του όρους Δίρφυς, του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας, και αποτελείται από τρεις οικισμούς, την Πάνω Στενή, την Κάτω Στενή και το Σκουντέρι, ενώ από την κεντρική πλατεία του ξεκινούν μονοπατάκια που οδηγούν σε όλα τα σημεία του.

Σε αυτήν, μάλιστα, κάτω από τους γεροπλάτανους και δίπλα στις χαρακτηριστικές βρύσες βρίσκονται τα παραδοσιακά καφενεδάκια και οι οικογενειακές ταβέρνες του χωριού, οι οποίες φημίζονται τόσο για τα ψητά στη σούβλα, όσο και για τα πεντανόστιμα μαγειρευτά τους.

Λίγο έξω από το χωριό συναντάται η περίφημη «βρύση του γιατρού», μία από τις πιο διάσημες πηγές της Στενής, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Αξίζει, επίσης, κανείς να οδηγήσει μέχρι το ψηλότερο σημείο του δρόμου (πριν αρχίσει να κατηφορίζει για την παραλία της Χιλιαδούς), για να θαυμάσει από κοντά το υπέροχο δάσος της Δίρφυς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.