Αν έχεις κάποιον γνωστό που έχει πάει διακοπές στα Κουφονήσια το σίγουρο είναι ότι θα σου έχει μεταφέρει το πώς είναι οι παραλίες και γιατί θέλει να ξαναπάει. Και σίγουρα, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv από μόνο του το Πορί θα είναι ένας από αυτούς. Μια παραλία όνειρο που την αποκαλούν και παράδεισο. Και όχι άδικα.

Είναι μια από τις τροπικές παραλίες του νησιού και η αγαπημένη πολλών. Με τα τα γαλάζια, πεντακάθαρα νερά της, έτοιμη να υποδεχτεί τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς τη σπάνια ομορφιά, αλλά αν τη ζήσει από κοντά, σίγουρα δεν την ξεχνάει εύκολα.

Πορί, η παραλία που αποκαλείται και «παράδεισος»

Το Πορί στα Κουφονήσια έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις ωραιότερες παραλίες όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Εκεί θα δεις γαλάζια, κρυστάλλινα νερά και απαλή άμμο που σε προκαλεί να χτίσεις πύργους και κάστρα σε όποια ηλικία κι αν είσαι. Πρόκειται για μια μεγάλη και απλωμένη αμμουδιά, άνετη και ασφαλή όσος κόσμος και αν την επιλέξει.

Βρίσκεται στη βάση ενός μεγάλου φυσικού κόλπου πράγμα που την προστατεύει από τους ανέμους. Αυτό σημαίνει ότι σπάνια θα δεις εκεί κύμα. Αυτή η προστασία εξασφαλίζει γαλήνια νερά, ό,τι πρέπει για βουτιές από μικρούς και μεγάλους. που εξασφαλίζει γαλήνια νερά. Αν βρεθείς σε αυτή την παραλία στα Κουφονήσια, θα βγάλεις σίγουρα μια άλλη από το top 5 των προτιμήσεών σου. Αυτό λένε όσοι την επισκέπτονται και αυτό επιβεβαιώνουμε και εμείς.

Μην χάσεις:

Αν βρεθείς στην παραλία Πορί, αξίζει να ξέρεις ότι πολύ κοντά βρίσκονται τα αξιοθέατα σπηλιές του Ξυλομπάτη, Γάλα και η σπηλιά που λέγεται Το Μάτι του Διαβόλου.

Πώς θα πας στην μαγευτική αμμουδιά

Υπάρχουν 2 διαδρομές, εξίσου αξιόλογες για να προσεγγίσεις αυτή τη μαγική γωνιά του Αιγαίου.  Η απόσταση από το κοντινότερο χωριό είναι 3,5 χιλιόμετρα όποια διαδρομή και να διαλέξετε. Μια κοντινή απόσταση κάθε μέτρο της οποίας αξίζει το θέαμα που θα αντικρίσεις. Το μπάνιο σε αυτά τα νερά θα σου μείνει αξέχαστο. Αν τώρα σου αρέσουν οι βαρκάδες, μπορείς να επιλέξεις να φτάσεις στην παραλία με καϊκάκι που πηγαίνει εκεί ανά μία ώρα.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, η παραλία Πορί ή αλλιώς παράδεισος θα σου κλέψει την καρδιά…