Είναι παραλία αλλά λέγεται… Ποτάμι. Διαθέτει μοναδική ομορφιά και χαρακτηριστικά που δε θα βρεις σε άλλη αμμουδιά. Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή; Όπως αναφέρει το exploringgreece.tvσίγουρα είναι το φαράγγι και οι καταρράκτες που βρίσκονται εκεί και δίνουν μια επιπλέον νότα δροσιάς και ειδυλλιακού τοπίου. Η παραλία Ποτάμι βρίσκεται στη Σάμο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αν βρεθείς στο νησί πρέπει σίγουρα να βρεθείς εκεί και να κολυμπήσεις στα δροσερά νερά της. Γενικότερα η Σάμος προσφέρεται για εναλλακτικές και όμορφες διακοπές μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα. Θα ευχαριστηθείς διακοπές είτε με την οικογένεια είτε με παρέα.

Παραλία… Ποτάμι με καταρράκτες και φαράγγι

Η παραλία Ποτάμι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σάμου. Θα την βρεις κοντά στο φημισμένο Καρλόβασι και πραγματικά θα σε ενθουσιάσει αν βρεθείς εκεί. Το Ποτάμι αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση παραλίας με φυσικό κάλλος και ιδιαίτερο τοπίο. Δεν θα βρεις εξάλλου εύκολα παραλία στην οποία να υπάρχει φαράγγι και καταρράκτες.

Μπορείς να μείνεις εκεί ως το βράδυ και να απολαύσεις ακόμη και το ηλιοβασίλεμα. Θα βρεις κάποιες ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία αλλά πάντα μπορείς να έχεις τον δικό σου εξοπλισμό και να κάτσεις σε όποιο σημείο της αμμουδιάς θες.

Πάνω, λοιπόν, ακριβώς από την παραλία θα δεις το μεγάλο φαράγγι. Θα χρειαστεί να περπατήσεις μόλις ένα χιλιόμετρο για να φτάσεις εκεί. Εμείς το κάναμε νωρίς το πρωί και δεν μας κούρασε η ζέστη. Σου συνιστούμε να κάνεις το ίδιο και φυσικά να φοράς το καπέλο σου και να έχεις μαζί νερό. Μόλις φτάσεις εκεί θα δεις πολυάριθμους καταρράκτες στους οποίους μπορείς να κάνεις ακόμη και μπάνιο. Θα δεις κι άλλους, εξάλλου, να το κάνουν.  Επίσης μπροστά σου θα δεις και ένα Γενοβέζικο Κάστρο το οποίο δεσπόζει στο φαράγγι σε ένα ειδυλλιακό καταπράσινο τοπίο.

Πάρε μια γεύση της παραλίας από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού Haanity του Youtube.