Στο νότιο τμήμα του νησιού, λίγο μετά τον κόλπο των Κουμέικων, συναντάται μία από τις άγνωστες, ακόμη, στο μαζικό κοινό, παραλίες της Σάμου, την οποία αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Ο λόγος για την παραλία Καλαδάκια, μια μικρή και μαγική ακρογιαλιά, που προκαλεί ευχάριστη έκπληξη σε όσους την ανακαλύψουν. Το όνομά της προέρχεται από την λέξη «καλάδα», που αναφέρεται στο ομαλό τμήμα του βυθού, όπου η τράτα σέρνει τα δίχτυα της.

Κρυμμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα, εμφανίζεται νομίζεις από το πουθενά, για να γίνει το αγαπημένο σου σημείο αναφοράς στο νησί. Μικρό και καθαρό βότσαλο στη στεριά, το οποίο δίνει την σειρά του σε απίσττευτα καθαρά, δροσερά και βαθιά νερά για ασταμάτητα και αξέχαστα μακροβούτια.

Σήμα κατατεθέν της ακρογιαλιάς η μικρή σπηλιά που συναντάται στο αριστερό της άκρο, στην οποία μπορεί να μπει κανείς από την στεριά και μέσω μιας βουτιάς στα κρυστάλλινα, δροσερά νερά της να βγει στα ανοιχτά της θάλασσας.

Οι λάτρεις του snorkeling θα ανακαλύψετε έναν εντυπωσιακό, γαλαζοπράσινο βυθό. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ διαθέτει και μια μικρή καντίνα.