Κάνοντας μια εξερεύνηση στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, μπορείς να βρεις θησαυρούς μοναδικής ομορφιάς. Εξωτικά μέρη με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο που σε περιμένουν για να τις γνωρίσεις από κοντά. Ένα τέτοιο μέρος είναι και μια φυσική πισίνα στην Πελοπόννησο. Ο λόγος για τη Γλώσσα. Ένα αληθινό αξιοθέατο της φύσης το οποίο βρίσκεται δίπλα στη φημισμένη παγκοσμίως παραλία της Πελοποννήσου, Βοϊδοκοιλιά. Αν βρεθείς στην περιοχή για διακοπές, αξίζει οπωσδήποτε να γνωρίσεις αυτό το διαμάντι της φύσης. Μπορείς και να κολυμπήσεις αν θες στα κρυστάλλινα νερά του.

Γλώσσα, η πανέμορφη φυσική πισίνα στην Πελοπόννησο

Η Γλώσσα είναι στην πραγματικότητα ένας κλειστός κόλπος που σχηματίζεται από ψηλά απόκρημνα βράχια. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια παραλία – φυσική πισίνα άγριας ομορφιάς. Το νερό μοιάζει από ψηλά σαν να μπαίνει από τη σχισμή των βράχων αφρίζοντας πολλές φορές στις άκρες τους. Οι εικόνες από ψηλά είναι πραγματικά καθηλωτικές, όπως εξάλλου και στη γειτονική και φημισμένη Βοϊδοκοιλιά.

Στην Γλώσσα, ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα και χαλαρά. Εξάλλου, η παραλία χωράει λίγο αριθμό ατόμων περίπου 20 – 30 και αν είσαι τυχερός μπορεί να απολαύσεις και πριβέ μπάνιο καθώς αρκετές φορές δεν έχει καθόλου κόσμο. Τα τελευταία χρόνια συχνάζουν σε αυτό το διαμάντι της Πελοποννήσου και γυμνιστές.

Φυσικά δεν είναι μια οργανωμένη παραλία οπότε αν θες να μείνεις εκεί ως το βράδυ θα πρέπει να έχεις μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον ήλιο καθώς και προμήθειες. Κάτι που σου συνιστούμε γιατί το πιθανότερο είναι ότι τα γαλαζοπράσινα νερά θα σε κερδίσουν εξαρχής και δε θα θες να φύγεις νωρίς.

Η Γλώσσα αποτελεί την απόδειξη ότι η φύση αποτελεί έναν πραγματικό καλλιτέχνη και ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλές μυστικές γωνιές που το μόνο που χρειάζεται είναι να τις αναζητήσεις. Ειδικά η Πελοπόννησος διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουν νησί του Ιονίου ή του Αιγαίου.

Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η φυσική πισίνα της Πελοποννήσου Γλώσσα μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη Γλώσσα μάς χαρίζει το κανάλι του Youtube Up Drones που δείχνει την ομορφιά του σημείου από ψηλά.