Μία ονειρική και άκρως απομονωμένη παραλία συναντάται στο νότιο τμήμα της Σερίφου, σε απόσταση 3,5 χλμ. από το Λιβάκι. Ο λόγος για το Καλό Αμπέλι, την παραλία με τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς μέσα και έξω από τη θάλασσα, την χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά που προσκαλούν σε δροσιστικά μακροβούτια μακριά από τις πολυσύχναστες πλαζ του νησιού.

Οι βράχοι που βρίσκονται στην δεξιά πλευρά της ακτής λειτουργούν και ως φυσικοί «βατήρες» για βουτιές, ενώ ο υπέροχος βυθός της ακρογιαλιάς αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του snorkeling. Προς το αριστερό τμήμα του Καλού Αμπελιού βρίσκονται μικροσκοπικά κολπάκια που μπορεί να ανακαλύψει κανείς κολυμπώντας.

Για να την προσεγγίσει, κανείς, θα πρέπει να περπατήσει στο μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή για περίπου 20 λεπτά. Ο δρόμος για τα αυτοκίνητα φτάνει μέχρι ένα σημείο, μετά τον οικισμό του Ράμμου και με κατεύθυνση προς τις παραλίες Βαγιά, Γάνεμα και Κουταλάς, και από εκεί σκαλάκια οδηγούν στην Εκκλησία του Σωτήρα, δίνοντας τη σκυτάλη σε κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην ακρογιαλιά.

Αν και η πρόσβαση σε αυτή είναι αρκετά δύσκολη, η το Καλό Αμπέλι ανταμείβει και με το παραπάνω τους λουόμενους που θα την επιλέξουν. Η παραλία δεν διαθέτει καμία οργάνωση και σκιά, γι αυτό όσοι την επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν προνοήσει προηγουμένως για τα απαραίτητα εφόδια.

Στο νότιο άκρο του όρμου, όπου βρίσκεται η παραλία, συναντάται και η βραχονησίδα «Γαρμπιάς» (γνωστή και ως Μικρονήσι), η οποία, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, συνδέεται με τον μύθο του Οδυσσέα.