Η λειτουργία ενός αεροπλάνου, τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την διάρκεια μιας πτήσης διέπεται από αυστηρούς κανόνες, πρωτίστως, για την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιοι άγραφοι νόμοι που πρέπει να ακολουθούνται, έτσι ώστε όλοι να έχουν ένα ευχάριστο ταξίδι, όπως για παράδειγμα το ότι δεν πρέπει να βγάζετε τα παπούτσια σας στο αεροπλάνο.

Γιατί δεν πρέπει να βγάζετε τα παπούτσια σας στο αεροπλάνο

Το να βγάλει, λοιπόν, κάποιος τα παπούτσια του στο αεροπλάνο δεν επιτρέπεται. Όχι ότι απαγορεύεται, αλλά καλό είναι να αποφευχθεί. Και όχι μόνο για λόγους παιδείας και σεβασμού απέναντι στους συνταξιδιώτες –πώς θα σας φαινόταν αν ο διπλανός σας έβγαζε τα παπούτσια του κατά την διάρκεια της πτήσης και οι οσμές που θα επακολουθούσαν δεν ήταν και τόσο ευχάριστες;–, αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Για παράδειγμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν θα είστε σε ετοιμότητα να διασχίσετε τον διάδρομο και να οδηγηθείτε προς την έξοδο, αν έχετε να φορέσετε και τα παπούτσια σας. Ή ακόμη αν ο διάδρομος έχει γεμίσει με θραύσματα δεν θα μπορείτε εύκολα να περπατήσετε κατά μήκος και να ακολουθήσετε τις οδηγίες των αεροσυνοδών.