Στο τροπικό νησάκι Pemba, λίγο έξω από την Τανζανία, υπάρχει ένας πλωτός παράδεισος που περιμένει τους λάτρεις του βυθού της θάλασσας να τον ανακαλύψουν.

Ο λόγος για το Manta Resort, που πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις με το υποθαλάσσιο δωμάτιό του, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του να νιώσουν για λίγο ιδιοκτήτες ενός μικρού ιδιωτικού νησιού.

Το δωμάτιο-νησάκι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από την ακτή, ενώ επιπλέει στα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού, μέσα σε μια προστατευόμενη ζώνη. Η πλωτή κατασκευή, σχεδιασμένη από σουηδικό αρχιτεκτονικό γραφείο, αποτελείται από τρία επίπεδα, με εκείνα που βρίσκονται πάνω από το επίπεδο του νερού να χαρακτηρίζονται για το έντονο ξύλινο στοιχείο τους.

Το συναίσθημα που δημιουργείται στον επισκέπτη του όταν κατέβει την ξύλινη σκάλα που θα τον οδηγήσει στο υποθαλάσσιο δωμάτιό του, 4 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι δύσκολο να περιγραφεί.

Γυάλινοι τοίχοι ολόγυρα που προσφέρουν μια, σχεδόν, 360 μοιρών θέα στο βυθό του ωκεανού και τους «κατοίκους» του προκαλούν πραγματική έκπληξη. Κατά την διάρκεια της νύχτας με τον υποβρύχιο φωτισμό, το θέαμα με τα ψάρια που πλησιάζουν διστακτικά είναι απλώς σαγηνευτικό.