Η μεγαλύτερη από τις τρεις συνολικά αλπικές λίμνες που εκτείνονται στο βόρειο τμήμα της ευρύτερης περιοχής Mackenzie στη νότια πλευρά της Νέας Ζηλανδίας, η Λίμνη Pukaki μοιάζει πραγματικά με πίνακα ζωγραφικής.

Η λίμνη «επιβλέπεται» από την ψηλότερη κορυφή της Νέας Ζηλανδίας, το Aoraki στο όρος Cook, η οποία είναι ορατή από όλες τις πλευρές της λίμνης.

Το χρώμα του νερού χαρακτηρίζεται ως ένα λαμπερό τιρκουάζ, το οποίο προέρχεται από τα νερά των παγετώνων, ενώ όταν οι ακτίνες του ήλιου αντανακλούν στην επιφάνεια της λίμνης το λαμπερό μπλε χρώμα κυριαρχεί στο τοπίο.

Η έκταση της λίμνης που χάνεται στον ορίζοντα, σε συνδυασμό με το περιβάλλον με τις αιχμηρές κορυφές του όρους ολόγυρά της και του απέραντου γαλάζιου του ουρανού δημιουργούν έναν φυσικό καμβά, στον οποίο ο επισκέπτης δύσκολα θα μπορέσει να αντισταθεί και να μην αποτυπώσει αμέτρητες φορές στον φωτογραφικό φακό του.

Η θεαματική όψη της λίμνης μπορεί να παρατηρηθεί από αρκετά σημεία τόσο από την εθνική οδό 80, όσο και από κάποια από τα πολλά κομμάτια της περιμέτρου της που ενδείκνυνται για πεζοπορία και ποδηλασία. Οι πιο τολμηροί, μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα της λίμνης αφ’ υψηλού απολαμβάνοντας μια ιδιωτική πτήση.