Δεν είναι λίγες οι φορές που το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο αναφέρει σε διάφορα αφιερώματά του ελληνικούς προορισμούς, προτρέποντας τους αναγνώστες τους να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Αυτήν την φορά, ωστόσο, η ηλεκτρονική έκδοση του Conde Nast Traveler δημοσίευσε ένα αφιέρωμα με τίτλο «Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Αθήνα τώρα», αφιερωμένο στην «αναγέννηση» της πόλης, μετά τη δεκάχρονη οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ταξιδιωτικός συντάκτης Christopher Bagley, πραγματοποίησε πρόσφατα ένα ταξίδι στην Αθήνα και παρατήρησε, όπως αναφέρει στο άρθρο του, ότι η ελληνική πρωτεύουσα κάνει δυναμικό come back, εδραιώνοντας την θέση της όχι μόνο ως πέρασμα για τα ελληνικά νησιά, αλλά και ως προορισμό όπου ο καθένας μπορεί να επιλέξει για να ξεκουραστεί και να περάσει καλά.

Αυτό που ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, στο αφιέρωμά του ο δημοσιογράφος είναι η έντονη ανάπτυξη στην γαστρονομική σκηνή της πόλης, με αξιόλογα εστιατόρια να δίνουν το παρών σε τοποθεσίες που δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί (π.χ. πρώην καταστήματα ή αποθήκες ελαστικών), καθώς και το γεγονός ότι νέοι καλλιτέχνες αφήνουν τα στούντιό τους στο Βερολίνο και επιλέγουν την Αθήνα ως τόπο δράσης τους.

Τέλος, έντονη αναφορά γίνεται και στο γεγονός ότι τα νούμερα στο τουριστικό κομμάτι συνεχίζουν να είναι ανοδικά, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Ιδιαίτερη μνεία στο άρθρο γίνεται και στο κομμάτι της Τέχνης, όπου εκεί η Αθήνα σημειώνει ιδιαίτερη εξέλιξη, με την διοργάνωση της Documenta το 2017 να της δίνει διεθνή αναγνώριση, αλλά και την παρουσία αξιόλογων μουσείων (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Ακρόπολης, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και χώρων Τέχνης να την καθιστούν πυρήνα της ελληνικής κουλτούρας.

Τέλος, από τα σημεία που συστήνει στους αναγνώστες του να επισκεφτούν ο Bagley δεν λείπουν οι θερινοί κινηματογράφοι (τώρα που σιγά σιγά ανοίγει ο καιρός), οι παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού καθώς και μια βόλτα από την Βαρβάκειο Αγορά, για μια αυθεντική ελληνική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.