Την έβδομη θέση στη λίστα με τις 50 ομορφότερες πόλεις στον κόσμο κατάφερε να καταλάβει η ελληνική πόλη, που συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις προτάσεις του Conde Nast Traveler. Αυτή δεν είναι άλλη από την Αθήνα, η οποία για ακόμη μία φορά κέρδισε τους ταξιδιωτικούς συντάκτες του κορυφαίου site.

Πιο συγκεκριμένα, το site του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο αναφέρει στο δημοσίευμά του για την Αθήνα, ότι πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον πλανήτη, που συνδυάζει ιδανικά την πλούσια ιστορία με την σύγχρονη πραγματικότητα.

Στο άρθρο της η ταξιδιωτική συντάκτρια Caitlin Morton προτείνει στους επισκέπτες της πόλης να πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να κάνουν μια στάση στο Λυκαβηττό, για να απολαύσουν την άπλετη θέα που απλώνεται μπροστά τους.

Επιπλέον, κάνει αναφορά στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε σχέδια του αρχιτεκτονικού εργαστηρίου Renzo Piano Building Workshop του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano, όπου φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη της χώρας.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις ομορφότερες πόλεις παγκοσμίως φιγουράρει το υπέρλαμπρο Παρίσι, ενώ στη δεύτερη ακολουθεί η Ντόχα, στο Κατάρ, και τρίτη το Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Στην τέταρτη θέση συναντάται η Βενετία στην Ιταλία, με το Κιότο στην Ιαπωνία να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τις προτάσεις του Conde Nast Traveler εδώ.