Μία από τις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα φιγουράρει στην κορυφή των αναζητήσεων των απανταχού ταξιδιωτών για διακοπές το 2019.

Ο λόγος για την Ιταλία, με τις πανέμορφες πόλεις, την υπέροχη ύπαιθρο, το πολύ καλό φαγητό, τα φημισμένα μνημεία και αξιοθέατα και τους φιλόξενους κατοίκους.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από το ταξιδιωτικό site TravelSupermarket με τη βοήθεια του Keyword Planner της Google χρησιμοποίησε ως λέξη- κλειδί τη φράση «Holidays in X» σε όλες τις γλώσσες, προκειμένου να βρεθεί ο μέσος όρος αναζητήσεων για την κάθε χώρα.

Με περισσότερες από 220.000 αναζητήσεις μηνιαίως, ανάμεσα σε 97 χώρες (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, ΗΠΑ κ.α. καθώς και στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης) η Ιταλία βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων παγκοσμίως. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, επίσης, ότι πρόκειται και για τον πιο δημοφιλή προορισμό που αναζητούν οι Έλληνες στο Google.

Στη δεύτερη θέση συναντάται η Ισπανία με την Αυστραλία να βρίσκεται στην τρίτη και η Ελλάδα στην τέταρτη (περίπου 135.000 αναζητήσεις μηνιαίως), ενώ η πεντάδα ολοκληρώνεται από τη Γαλλία.