Τη λίστα με τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για την ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουν στους επισκέπτες τους δημοσίευσε το National Geographic. Οι 21 πόλεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή διακρίθηκαν βάσει των ποιοτικών αξιολογήσεων τόσο των ντόπιων, όσο και των επισκεπτών του εκάστοτε προορισμού.

Για την εκπόνηση της έρευνας το National Geographic συνεργάστηκε με την συμβουλευτική εταιρεία Resonance Consultancy, που προσφέρει τις υπηρεσίες της διεθνώς για θέματα τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Η τελευταία έκανε μια καταμέτρηση των υψηλών στάνταρντς εστιατορίων και γαστρονομικών εμπειριών σε διάφορα διαδικτυακά κανάλια (μεταξύ άλλων τα Google, TripAdvisor, Facebook, Instagram κ.α.) ανάμεσα σε περισσότερες από 200 πόλεις, προκειμένου να εντοπίσει τους πιο νόστιμους προορισμούς παγκοσμίως.

Στην κορυφή της λίστας, λοιπόν, φιγουράρει το Λονδίνο η γαστρονομική σκηνή του οποίου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, τόσο στους κατοίκους της ευρωπαϊκής μητρόπολης, όσο και στου επισκέπτες της.

Ιδιαίτερη αναφορά, μάλιστα, γίνεται στην διάσημη αγορά Borough Market, την βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin γαστροπάμπ Hand and Flowers, καθώς και τα περιβόητα fish n chips στο Golden Hind.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Τόκιο, με τη Σεούλ να βρίσκεται στην τρίτη και πόλεις όπως το Παρίσι και Νέα Υόρκη να ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα. Έκτη εμφανίζεται η Ρώμη, έβδομη η Μπανγκόκ και όγδοο το Σάο Πάολο. Μία θέση πριν την πρώτη δεκάδα συναντάται η Βαρκελώνη, ενώ το Ντουμπάι συμπληρώνει τη λίστα με τους 10 πρώτους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Παρακάτω η τελική κατάταξη των 21 πόλεων που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα:

  1. Λονδίνο
  2. Τόκιο
  3. Σεούλ
  4. Παρίσι
  5. Νέα Υόρκη
  6. Ρώμη
  7. Μπανγκόκ
  8. Σάο Πάολο
  9. Βαρκελώνη
  10. Ντουμπάι
  11. Κωνσταντινούπολη
  12. Σιγκαπούρη
  13. Μαδρίτη
  14. Σαγκάη
  15. Οσάκα
  16. Λας Βέγκας
  17. Χονκ Κονγκ
  18. Βερολίνο
  19. Πεκίνο
  20. Ρίο Ντε Τζανέιρο
  21. Νέο Δελχί