Έχετε δοκιμάσει να δειπνήσετε ποτέ κάτω από την θάλασσα ή μέσα σε πάγο; Πόσες φορές κλείσατε τραπέζι στον αέρα ή στο… σκοτάδι; Κι όμως όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται πρόκειται για υπαρκτά εστιατόρια, που κινούν το ενδιαφέρον κυρίως με την… τοποθεσία και την φιλοσοφία τους.

Αν βρεθεί κανείς στις χώρες όπου εντοπίζονται, αξίζει να τα επισκεφτεί και να βιώσει μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία.

Dinner in the Sky, Βέλγιο

Με θέα που κόβει την ανάσα, το Dinner in the Sky λειτουργεί από το 2006 στο Βέλγιο, έχει ταξιδέψει σε περίπου 60 χώρες και σερβίρει τα πιάτα του σε ύψος 40 μέτρων. Διαθέτει ένα τραπέζι 20 ατόμων, το οποίο παίρνει ύψος με τη βοήθεια ενός γερανού, όπου ο επισκέπτης εκτός από την πανοραμική θέα απολαμβάνει ένα υπέροχο μενού έξι πιάτων.

SnowCastle Restaurant, Kemi, Φινλανδία

Για να επισκεφθεί κάποιος το συγκεκριμένο εστιατόριο θα χρειαστεί να φορέσει να πιο ζεστά του ρούχα, καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ είναι… πολικές! Το Snow Restaurant, μέρος του Snow Castle στο Kemi, στη Φινλανδία, κατασκευάζεται κάθε χρόνο εκ νέου από πάγο και χιόνι, λειτουργεί από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο και σερβίρει στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Dans le Noir, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

Αφήστε τις αισθήσεις να σας οδηγήσουν σε αυτό το εστιατόριο στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς η όραση είναι μια αίσθηση που εδώ δεν είναι και τόσο χρήσιμη.

Στο Dans Le Noir (στα γαλλικά σημαίνει «στο σκοτάδι») ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό με προβλήματα όρασης υποδέχονται τους πελάτες τους στο… απόλυτο σκοτάδι, προσφέροντάς τους τέσσερα μενού- έκπληξη τα οποία επιλέγουν βάσει της ονομασίας τους –Λευκό (μίξη θαλασσινών και κρέατος), Κόκκινο (κρέας), Μπλε (ψάρι), Πράσινο (για χορτοφάγους).

Το ίδιο ισχύει και για τα cocktails- έκπληξη. Βαρκελώνη, Παρίσι, Μαδρίτη, Αγία Πετρούπολη, Νίκαια είναι κάποιες από τις πόλεις στις οποίες μπορείτε να βρείτε τα «αδερφάκια» του.

Ithaa Undersea, Μαλδίβες

Για όσους δεν πάσχουν από κλειστοφοβία, ένα γεύμα κάτω από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού αποτελεί σίγουρα και με όλη την κυριολεξία της λέξης μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το Ithaa Undersea σερβίρει σύγχρονη ευρωπαϊκή κουζίνα πέντε μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας και αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο υποθαλάσσιο εστιατόριο στον κόσμο.

Η πανοραμική 180 μοιρών θέα στο κοραλλιογενές περιβάλλον ολόγυρά του στα χαρακτηριστικά που σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις.