Με την πρώτη θέση στην κατηγορία «Strategy & Innovation / Τουρισμός και Πολιτισμός» των Tourism Awards 2019, επιβραβεύθηκε η τριετής καινοτόμος συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Costa Navarino για τη διεθνή προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Οι παραπάνω τρεις φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους την τριετία 2016-2018, για να προβάλουν σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, τον ελληνικό πολιτισμό και το πλούσιο έργο του Μουσείου Μπενάκη. Αυτή η στρατηγική συνεργασία οδήγησε στη γνωριμία του ταξιδιωτικού κοινού με την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία και ενίσχυσε την πρόσβαση στις πολιτιστικές αξίες. Το πολιτιστικό κεφάλαιο του μουσείου αξιοποιήθηκε μέσα από τη διοργάνωση παράλληλων εκθέσεων και δράσεων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στο αεροδρόμιο της Αθήνας και στην Costa Navarino.

«Η επιβράβευση στα Tourism Awards, που αναδεικνύουν τις καλύτερες πρακτικές στον χώρο του ελληνικού τουρισμού, δίνει περαιτέρω ώθηση  στα επόμενα βήματα αυτής της πρωτοπόρου συνεργασίας αλλά και τον δρόμο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες που συνδέουν διαφορετικούς τομείς της χώρας μας, με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάδειξη του πολιτισμού μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.