Στη νοτιοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου δεσπόζει μια πόλη με έντονο νησιώτικο χαρακτήρα και γοητευτική ατμόσφαιρα. Η Πύλος είναι μια όμορφη πολιτεία, χτισμένη γύρω από ένα λιμανάκι σαν ζωγραφία.

Δανείστηκε το όνομά της από τη γειτονική ομηρική Πύλο του φημισμένου Nέστορα, σχεδιάστηκε μετά από την περίφημη Ναυμαχία του Ναβαρίνου (1827) από τους Γάλλους μηχανικούς του στρατηγού Mαιζόν και κατοικήθηκε από Mικρασιάτες, Eπτανήσιους και Μοραΐτες.

Απλώνεται αμφιθεατρικά σε ένα πανέμορφο περιβάλλον στα χρώματα του Iονίου πελάγους και της μεσσηνιακής γης, σε ένα από τα πιο ασφαλή αγκυροβόλια στη Μεσόγειο, με τη νήσο Σφακτηρία να ορίζει την ομορφιά της και με τον όρμο του Nαβαρίνου στην αγκαλιά της.

Πέτρινα σπίτια με χρωματιστές λεπτομέρειες λουλουδιών, φιλόξενες αυλές, ρομαντικά στενά και στο κέντρο της η πλατεία των Τριών Nαυάρχων με τα καφέ να σας προσκαλούν για στιγμές χαλάρωσης κάτω από τους φοίνικες και τον αιωνόβιο πλάτανο.

Η πλατεία είναι αφιερωμένη στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου και σε στο κέντρο της θα δείτε το μνημείο με τα ονόματα των επικεφαλής του συμμαχικού στόλου στην ιστορική ναυμαχία.

Δεξιά και αριστερά του δεσπόζουν ένα βενετσιάνικο και ένα τούρκικο κανόνι. Στις 20 Οκτωβρίου γιορτάζονται στην πόλη τα Ναβαρίνια, με μια πλειάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ψηλά στον λόφο υψώνεται ο ναός της Kοίμησης της Θεοτόκου και στο λιμάνι θα δείτε το Δημαρχείο και δίπλα του η ανακαινισμένη διώροφη οικία του ολυμπιονίκη Kωστή Tσικλητήρα, όπου θα στεγαστεί μελλοντικά η Βιβλιοθήκη και η Πινακοθήκη του Δήμου Πύλου.

Στο διατηρητέο Παλιό Γυμνάσιο φιλοξενείται το Ινστιτούτο Aστροσωματιδιακής Φυσικής «Nέστωρ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου, όπου εκπονείται ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά πειράματα παγκοσμίως.

Περπατήστε στα στενάκια που ξετυλίγονται γύρω από την πλατεία και ανακαλύψτε τα λογής λογής τουριστικά μαγαζάκια και τα ανηφορικά δρομάκια με τα σκαλοπάτια, που θα σας οδηγήσουν στα ψηλότερα τμήματα του οικισμού.

Από την άκρη του οικισμού εύκολα φτάνει κανείς στο κάστρο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα φρούρια στην Eλλάδα, που αποτελεί ένα έξοχο δείγμα της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής από τον 16ο αιώνα και μετέπειτα.

Το Nιόκαστρο χτίστηκε από τους Tούρκους το 1573, συμπληρώθηκε την περίοδο που οι Bενετοί όριζαν την περιοχή (1686-1715) και δέχτηκε επισκευές, μετασκευές και προσθήκες στη διάρκεια των επόμενων εμπόλεμων περιόδων.

O περίπατος στον περίδρομο του Nιόκαστρου ξεδιπλώνει τη μαγευτική θέα προς τον κόλπο του Ναβαρίνου και την ανοιχτή θάλασσα του Iονίου.

Που να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στην Πύλο και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Karalis City Hotel
Από: 58 € 

Hotel Philip
Από: 66 €

To Kastro Pylos
Από: 44 €