Οι 100 ελληνικοί προορισμοί για φθινόπωρο και για χειμώνα

Νο. 74: Κυπαρισσία, Πελοπόννησος


ΤΑΞΙΔΙ100 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΙ & ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
10:08
29/10/2014
Οι 100 ελληνικοί προορισμοί για φθινόπωρο και για χειμώνα
2
loading

Η όμορφη, παραθαλάσσια πόλη της Κυπαρισσίας, στα δυτικά του νομού Μεσσηνίας, είναι χτισμένη σε αμφιθεατρική θέση και απλώνεται από τους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, έως τα νερά του Ιονίου.

Είναι πρωτεύουσα και έδρα του δήμου Τριφυλίας, ενώ η ιστορία της είναι πολύ μεγάλη και συμβαδίζει με αυτήν της Πελοποννήσου.

Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως «Κυπαρισσίεντας» και ανήκε στο βασίλειο της Πύλου, του Νέστορα.

Ήταν μία πόλη που γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση, και μάλιστα έκοψε και δικό της νόμισμα το 199 π.Χ. Κατά τα Βυζαντινά χρόνια χτίστηκε το κάστρο της Αρκαδιάς, επάνω στα θεμέλια της αρχαίας ακρόπολης της Κυπαρισσίας.

Το κάστρο, που ήταν επίσης γνωστό ως ο «Πύργος του Ιουστινιανού», δέχθηκε πολλές αλλαγές ανά τους αιώνες, ανάλογα με τους εκάστοτε κατακτητές του, στέκει όμως μεγαλόπρεπο ως τις μέρες μας και αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη.

Η Κυπαρισσία σήμερα είναι μία ιδιαίτερα αξιόλογη πόλη, με άριστες υποδομές και άρτια οργάνωση. Διαθέτει άριστη ρυμοτομία και διαθέτει όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης, ενώ είναι αγροτικό και εμπορικό κέντρο.

Η πόλη είναι χωρισμένη στην παλαιά Άνω Πόλη, η οποία έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός, και στη Νέα (ή Κάτω) Πόλη, μία πρόσφατα χτισμένη περιοχή που φθάνει μέχρι την ακτή.

Στην Άνω Πόλη υπάρχουν πολλά διάσπαρτα ιστορικά μνημεία που μαρτυρούν την ιστορία της, όπως το Κάστρο της Αρκαδιάς, η πλατεία της Αρκαδιάς με τον πλάτανο και τις Κρήνες στην είσοδο του κάστρου, τα Δημόσια Λουτρά (χαμάμ) και τα καλντερίμια.

Που να μείνετε: 
 
Οργανώστε την απόδραση σας στην Κυπαρισσία και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Kyparissia Beach Hotel
Από: 45 € 

Hotel Limenari
Από: 30 €

Ξενοδοχείο Κανελλάκης
Από: 50 €

Ξενοδοχείο Ionion
Από: 40 €ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Dimitris 1

    Ένα από τα ομορφότερα μέρη που έχω πάει.. συνδυάζει βουνό κ θάλασσα...

  2. avatar paylos 12

    παιδιά από τους ομορφότερους προορισμούς που εχω επισκεφτεί

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει