Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 44: Ζάγκρεμπ, Κροατία

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Σάβα, ενώ η ιστορία του ξεκινά από τα ρωμαϊκά χρόνια, αφού υπήρξε κέντρο εμπορίου για την περιοχή των Βαλκανίων.

Η πόλη αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρνι Γκραντ), που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόνι Γκραντ (“Κάτω Πόλη”) με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές.

Το Ζάγκρεμπ έχει χαρακτηριστεί το «κρυμμένο κόσμημα της Κροατίας», χάρη στη θέση του, η οποία σήμερα το καθιστά έναν σχετικά ανεξερεύνητο προορισμό.

Ως εκ τούτου, το Ζάγκρεμπ μπορεί να θεωρηθεί ένας προορισμός ιδανικός για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τη μαγεία μια πόλης μακριά από τις τουριστικές μάζες και να θαυμάσουν την παλιά μεσαιωνική αρχιτεκτονική, που συναγωνίζεται πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Πράγα, η Βιέννη και η Βουδαπέστη.

Η αρχιτεκτονική της πόλης δένει όμορφα με τα δεκάδες πάρκα, όπως το Maksimir ή το Mirogoj. Ανάμεσα στα εστιατόρια, τα πάρκα, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα διάφορα αρχιτεκτονικά θαύματα, είναι δύσκολο να μην ανακαλύψετε την ομορφιά της πόλης.

Το Ζάγκρεμπ διαθέτει ακόμα πολλά μουσεία, όπως το Muzej Mimara και το Arheoloski Muzej, ενώ, το μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του βουνού Medvedgrad θα σας καταπλήξει.

Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλής προορισμός όπως τα Σκόπια ή η ακτή της Αδριατικής, το Ζάγκρεμπ έχει μια εντυπωσιακή γοητεία, που αξίζει να ανακαλύψετε.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!