Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 3: Ρώμη, Ιταλία

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, με μακραίωνη ιστορία και σημαντικό πολιτισμό, η πρωτεύουσα της Ιταλίας, Ρώμη, βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, στην περιφέρεια Λάτσιο, και διατρέχεται από τον ποταμό Τίβερη.

Η ιστορική πόλη είναι κτισμένη ανατολικά του ποταμού πάνω σε επτά λόφους. Οι λόφοι αυτοί είναι: ο Παλατίνος, ο Κυρηνάλιος, ο Καπιτωλίνος, ο Βιμινάλιος, ο Εσκυλίνος, ο Κέλιος και ο Αβεντίνος.

Η Ρώμη είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Γι’ αυτό το λόγο, καθώς και για τα πολυάριθμα και εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία της, της έχει αποδοθεί η προσωνυμία «η αιώνια πόλη».

Το ιστορικό κέντρο της Ρώμης είναι ένας ενιαίος αρχαιολογικός χώρος με μνημεία από πολλές ιστορικές περιόδους (αρχαιότητα, Μεσαίωνας, Αναγέννηση και μεταγενέστερα). Η UNESCO το έχει ανακηρύξει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ως τέτοιο μνημείο αναγνωρίζεται επίσης και το Βατικανό, ένα ξεχωριστό κρατίδιο που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα.

Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι εύκολα προσβάσιμα και σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο. Έτσι, μια περιήγηση με τα πόδια είναι ο ιδανικός τρόπος για να τα ανακαλύψετε.

Ξεκινήστε από το Κολοσσαίο, το επιβλητικό αμφιθέατρο της αρχαιότητας χωρητικότητας 50.000 θεατών, που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Συνεχίστε με την Ρωμαϊκή Αγορά και αμέσως μετά το Πάνθεον στην Piazza della Rotonda. Ο εντυπωσιακός αυτός ναός είναι αφιερωμένος στους θεούς της Αρχαίας Ρώμης και αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτίρια της αρχαιότητας.

Το Βατικανό αποτελεί προορισμό από μόνο του. Επισκεφθείτε την θεαματική βασιλική του Αγίου Πέτρου στην ομώνυμη πλατεία. Στο ναό αυτό διεξάγονται οι σπουδαιότερες παπικές λειτουργίες, καθώς χωράει πάνω από 60.000 πιστούς.

Τα Μουσεία του Βατικανού φιλοξενούν μοναδικά εκθέματα, ενώ επιβεβλημένη είναι μια επίσκεψη στην Καπέλα Σιξτίνα με τις αναγεννησιακές τοιχογραφίες και τη διάσημη οροφή του Μιχαήλ Άγγελου.

Μια από τις πιο δημοφιλείς πλατείες, από τις πολλές της Ρώμης, είναι η Πλατεία της Ισπανίας (Piazza di Spagna). Ο συνδυασμός της μνημειώδους σκάλας -η διάσημη Ισπανική Σκάλα, ενός οβελίσκου και μιας όμορφης εκκλησίας θα σας κάνει να αναζητήσετε άμεσα την φωτογραφική σας κάμερα.

Δείτε ακόμα την Πιάτσα ντελ Πόπολο με τον αυθεντικό οβελίσκο από την Ηλιούπολη της Αιγύπτου, αλλά και την διάσημη Πιάτσα Ναβόνα με το ωοειδές σχήμα, αφού είναι χτισμένη στο πρώην στάδιο του Δομιτιανού.

Φιλόξενες τρατορίες, gelateries και πολυτελή καταστήματα θα σας κρατήσουν απασχολημένους πολλές ώρες της ημέρας.

Πριν φύγετε από την πόλη κάντε μια βόλτα στο εντυπωσιακό μπαρόκ συντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι, πετάξτε ένα νόμισμα στα νερά του και υποσχεθείτε ότι θα επισκεφθείτε πάλι την Ρώμη.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!