Οι διαπραγματεύσεις του Έλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter μπορεί να φαινόταν ότι μπήκαν στο «πάγο» μετά την άρνηση της εταιρίας, όμως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επανέρχεται και πέρα από 46 δισ. δολάρια, προσφέρει και την Tesla ως εγγύηση.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX κατέθεσε έγγραφα, ώστε να πάρει τις μετοχές απευθείας από τους μετόχους. Παράλληλα, είπε έλαβε «επιστολές δέσμευσης που δεσμεύονταν να παράσχει ένα συνολικό ποσό περίπου 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Μάλιστα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε πως ο Μάσκ κατάφερε να αυξήσει το οικονομικό του κεφάλαιο, ώστε να μπορεί να αντέξει την εξαγορά του Twitter. Παρόλα, αυτά, το βρετανικό δημοσίευμα σημειώνει πως ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι «δεν έχει αποφασίσει αν θα το κάνει αυτή τη στιγμή».

Σημειώνεται, ότι πριν λίγες μέρες το διοικητικό συμβούλιο της δημοφιλούς κοινωνικής πλατφόρμας χάλασε τα σχέδια του CEO της Tesla και εξέδωσε ένα νέο «σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων», κάτι που εγκρίθηκε «μετά από μια αυτόκλητη, μη δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση του Twitter».

Αυτό στη γλώσσα των οικονομικών με βάση το δημοσίευμα, ονομάζεται «δηλητηριώδες χάπι» και σημαίνει ότι λαμβάνεται μια απόφαση που μπλοκάρει τις εχθρικές εξαγορές δίνοντας σε ορισμένους μετόχους το δικαίωμα να αγοράσουν περισσότερες μετοχές, σε περίπτωση που εξωτερικός μέτοχος επιχειρήσει να πάρει τον έλεγχο.