Το Twitter μπορεί να έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο «στόχαστρο» του Έλον Μασκ, ο οποίος προσπαθεί να εξαγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών, το διοικητικό συμβούλιο της δημοφιλούς κοινωνικής πλατφόρμας όμως, αποφάσισε να χαλάσει τα σχέδια του CEO της Tesla.

Όπως αναφέρει το eu.usatoday.com, το διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε ένα νέο «σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων», κάτι που εγκρίθηκε «μετά από μια αυτόκλητη, μη δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση του Twitter».

Αυτό στη γλώσσα των οικονομικών με βάση το δημοσίευμα, ονομάζεται «δηλητηριώδες χάπι» και σημαίνει ότι λαμβάνεται μια απόφαση που μπλοκάρει τις εχθρικές εξαγορές δίνοντας σε ορισμένους μετόχους το δικαίωμα να αγοράσουν περισσότερες μετοχές, σε περίπτωση που εξωτερικός μέτοχος επιχειρήσει να πάρει τον έλεγχο.

Μάλιστα, όταν ενεργοποιείται το «δηλητηριώδες χάπι», όλοι οι βασικοί μέτοχοι, μπορούν να αγοράσουν πρόσφατα εκδοθείσες μετοχές με έκπτωση, με εξαίρεση τον εξωτερικό μέτοχο, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει κανονικά, αν θέλει να αυξήσει το μερίδιο του.

Μέχρι στιγμής, ο Μασκ κατέχει μερίδιο 9,2% στο Twitter και προσφέρει πάνω από 40 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο, όμως όπως φαίνεται διοικητικό συμβούλιο της δημοφιλούς κοινωνικής πλατφόρμας δεν συμφωνεί μαζί του. Χαρακτηριστικά, ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η εταιρία «δεν είναι όμηρος» της προσφοράς εξαγοράς.