Πυρετωδώς και κάτω από άκρα μυστικότητα, ετοιμάζεται η Apple για την παρουσίαση, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, του νέου iPhone το οποίο, αν πιστέψουμε τα όσα διαρρέονται, θα έχει μια μεγάλη καινοτομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί θα του επιτρέπει πραγματοποιεί κλήσεις και να στέλνει μηνύματα ακόμη κι όταν δεν υπάρχει κανένα σήμα! Σημαντικό ρόλο θα παίξει η σύνδεσή του με δορυφόρο, με τις συγκεκριμένες δυνατότητες να προορίζονται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργαλείο θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και επαφές έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, όταν δεν υπάρχει σήμα.

Τα μηνύματα στο iPhone 13 -αν τελικώς επιλεγεί η συγκεκριμένη ονομασία –θα έχουν όριο μήκους και θα εμφανίζονται στο iMessage ως γκρι, αντί για μπλε ή πράσινο.

Όταν κάποιος θα χρησιμοποιεί τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης, το μήνυμά του θα προωθείται ακόμη κι αν η επαφή έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε».