Για δύο μέρες η Θεσσαλονίκη θα «συνδεθεί» με το Σαν Φρανσίσκο, όπου γίνεται το ετήσιο συνέδριο «Google I/O», στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά, μέσω της Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά σε μια ειδικά διαμορφωμένη μεγάλη οθόνη όπως και άλλες μικρότερες που θα στηθούν στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ). Δημοσιογράφοι αλλά και όποιος άλλος από το κοινό το επιθυμεί, θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν απευθείας τις ερωτήσεις τους στα στελέχη της εταιρείας.

Για δύο βράδια, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουνίου (έναρξη στις 18.30) η κοινότητα των προγραμματιστών της Google θα «ενώσει» τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο με το Σαν Φρανσίσκο, αλλά και με άλλες 100 χώρες.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κορυφαία στελέχη της Google θα κάνουν ανακοινώσεις μπροστά σε περισσότερους από 8.000 προγραμματιστές που παραβρίσκονται στο συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο αλλά και στα εκατομμύρια των on line συνδεδεμένων (που συμμετέχουν στο Google I/O extended) για όλα όσα θα σηματοδοτήσουν τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας τον επόμενο χρόνο», είπε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο ιδρυτής του GDG Thess, Παναγιώτης Τζίνης.

«Οι κοινότητες των προγραμματιστών της Google (GDG) σε όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν ξεπερνούν τις 250. Ωστόσο είναι πολύ λίγες εκείνες (μεταξύ τους και η κοινότητα της Θεσσαλονίκης) που θα έχουν το δικό τους εκπρόσωπο (ambassador) στο Σαν Φρανσίσκο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Google χρήζει κάποιον ως πρεσβευτή μιας κοινότητας, καθιστώντας έτσι τη συμμετοχή της στο συνέδριο ακόμη πιο ενεργή», επισημαίνει ο προγραμματιστής του GDG Thess, Ευάγγελος Τσάτης.

«Είναι πολύ τιμητικό αυτό για εμάς. Είναι σαν να έχουμε εκεί τον άνθρωπό μας». H Google μας έδωσε δυνατότητα εκπροσώπησης μέσω ενός ambassador αναγνωρίζοντας ότι η Κοινότητα μας -αν και πολύ νέα- ήταν πολύ δραστήρια και παραγωγική και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης την αγκάλιασε», υπογράμμισε ο κ.Τζίνης.

Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό το οποίο δεν περιορίζεται μόνο σε… γνώστες του αντικειμένου. «Μπορούν και θέλουμε να έρθουν όσοι περισσότεροι γίνεται. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τους χάρτες της Google (Google maps), το Street view, τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και να δουν από κοντά κάποια καινοτόμα προϊόντα», σημείωσε ο κ.Τζίνης.

Η Θεσσαλονίκη στο «χάρτη της Google»

«Σε λιγότερο από ένα χρόνο καταφέραμε, σε συνεργασία με τη Helexpo-ΔΕΘ, να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη να ακούγεται όλο και πιο συχνά στους κύκλους των προγραμματιστών της Google», επισημαίνει ο Παναγιώτης Τζίνης και εξηγεί ότι η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο συνέδριο της Google αποτελεί τη συνέχεια σε μια διαρκή κίνηση εξωστρέφειας.

«Παρουσιάσαμε και ενημερώσαμε τον κόσμο για τα Google Maps και το Street View θέλοντας να δείξουμε ότι η τεχνολογία μας δίνει όλα τα εργαλεία -και μάλιστα δωρεάν- προκειμένου να αναδείξουμε τουριστικά την πόλη και να μπορέσει, όποιος θέλει -πολίτης, επιχειρηματίας, δήμος, κ.α.- να προβληθεί μέσα από τους χάρτες», πρόσθεσε.

Στο Google I/O extended Thessaloniki, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, νέοι άνθρωποι από το χώρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους για τη δημιουργία της δικής τους Start Up επιχείρησης.

Πέραν αυτών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» αυτοπροσώπως το LEGO Mind Storm Robot, που… ζωγραφίζει στην άμμο και να μάθουν για την πρωτοπόρα touchless (χωρίς αφή) τεχνολογία.