Το Nokia X αποτελεί αποτελεί όχι γιατί η Nokia κυκλοφορεί ένα ακόμη smartphone με low specs, αλλά γιατί αυτό το smartphopne λειτουργεί σε Android περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι η Nokia αγοράστηκε πέρυσι από τη Microsoft για να λειτουργήσει ως η πηγή hardware που θα ενδυναμώσει το mobile λειτουργικό σύστημα Windows Phone. Το οποίο είναι ευθέως ανταγωνιστικό προς το Android!

Προς τι λοιπόν αυτή η αλλόκοτη επιχειρηματική κίνηση; Μήπως η Microsoft θέλει να αφήσει ανοιχτή μια πόρτα συνεργασίας με τη Google και το λειτουργικό της; Ή, απλώς, όλα γίνονται επειδή το Android κερδίζει συνεχώς έδαφος και θέλει και η Nokia να έχει ένα Android smartphone;

Η δεύτερη εκδοχή δείχνει πιο ρεαλιστική, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Nokia (δηλαδή, η Microsoft) οργανώνει ολόκληρο event στο επερχόμενο Mobile World Congress της Βαρκελώνης για να παρουσιάσει ένα κινητό που υπό άλλες συνθήκες θα πέρναγε απαρατήρητο. Η πρώτη εκδοχή, πάντως, είναι «πονηρή» και ίσως αποδειχτεί βάσιμη στο μέλλον, αν, μάλιστα, συνεχίσει το Windows Phone λειτουργικό να έχει τόσο μικρό μερίδιο στην εκτός Ευρώπης αγορά.

Kάπου εδώ να αναφέρουμε και τα specs του Nokia X (γνωστό παλαιότερα και ως «Normandy»), όπως αυτά διέρρευσαν από τον λογαριασμό @evleaks στο Twitter: Οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 800x480p, 512MB RAM, αποθηκευτικός χώρος 4GB και κάμερα στα 5MP. Το λειτουργικό της συσκευής θα είναι ένα κεκαλυμμένο Android (όπως στο Kindle Fire της Amazon), με προεγκατεστημένες κάποιες δημοφιλείς εφαρμογές και άλλες που θα αποκτώνται από το Nokia Store.

Πηγή: thegang.gr