Αν κάποιος λάτρης της σπαρτιατικής ρητορικής ήθελε να περιγράψει το καινούριο μέλος της οικογένειας Gran Turismo, θα μπορούσε να σας παροτρύνει να οδηγήσετε στην πίστα Matterhorn, το ηλιοβασίλεμα, με την καινούρια Mercedes που προσφέρεται μέσω του Vision GT και να γίνετε κοινωνός της ανανεωμένης αίσθησης ταχύτητας και του νέου μοντέλου φυσικής, καθώς θα ελίσσεστε στις απότομες κατωφέρειες του βουνού. Όμως το Gran Turismo 6 δεν είναι μόνο αυτό…

Ο νέος εξομοιωτής οδήγησης της Polyphony Digital, όπως πάντα άλλωστε (15 χρόνια επιτυχίες) είναι ένα παιχνίδι με πολύ βάθος. Γι’ αυτό, καθίστε αναπαυτικά, διότι θα ξεκινήσουμε μια ανάλυση που θα επιχειρήσει να φωτίσει κάθε λεπτομέρεια και πτυχή του τίτλου και να αποδώσει την εμπειρία που προσφέρει στον παίκτη – και δεν θα είναι καθόλου λακωνική. Πολλές μικρές βελτιώσεις σε όλα τα σημεία του κορμού του παιχνιδιού, έδωσαν ένα ολόφρεσκο Gran Turismo.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, θα παρατηρήσετε ότι σας παίρνει από το χεράκι ένας αφηγητής και αναλαμβάνει να σας συστήσει στον περίπλοκο και όμορφο κόσμο του. Μιλώντας (ή μάλλον γράφοντας, μιας και οι οδηγίες δίνονται αποκλειστικά μέσω κειμένου) σε άπταιστα ελληνικά – κύδος ή kudos στη Sony Hellas, ξανά – σας καλοσορίζει στο παιχνίδι και σας εισάγει, για πρώτη φορά σε GT, σε ένα tutorial. Ναι, καλά διαβάσατε. Ήρθε η στιγμή όπου το Gran Turismo αποφάσισε ότι δεν έχει να κάνει μόνο με γεννημένους, επίδοξους, οδηγούς αγώνων, αλλά και με απλούς» παίκτες. Η αρχή γίνεται με το tutorial, αλλά ο βοηθός σας (συνοδηγός κι αυτός) δεν θα σας εγκαταλείψει καθόλη την περίοδο ενασχόλησής σας με το παιχνίδι.

Διαβάστε εδώ το πλήρες review