Η Vivo ήταν να παρουσιάσει το νέο της concept στο Mobile World Congress, το οποίο ακυρώθηκε ωστόσο λόγο κορονοϊού και πλέον έχουμε μόνο τα δελτία Τύπου.

Αν τα πράγματα είναι λοιπόν όπως μας τα λέει η εταιρία, τότε το Apex 2020 ακούγεται καινοτόμο σε πολλές κατηγορίες.

Και το χαρακτηριστικότερο στοιχείο αυτού, αυτή η κυρτή και χωρίς πλαίσιο 1080p οθόνη των 6,45 ιντσών, που φτάνει στις 120 μοίρες και ξεπερνά ό,τι άλλο εκεί έξω. Ακόμα και τη ναυαρχίδα της Vivo, το Nex 3!

Το μοντέλο δεν έχει θύρες και ανοίγματα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά εικονικά κουμπιά.

Το άλλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι αυτή η selfie camera των 16 ΜΡ που είναι ενσωματωμένη στην οθόνη. Η Vivo ισχυρίζεται πως ο νέος αλγόριθμος έχει βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα της φωτογραφίας.

Η Vivo κυνήγησε όμως και μερικές πρωτιές με το νέο Apex 2020, όπως αυτό που αποκαλεί «continuous optical zoom», ένα στοιχείο που είναι πραγματικά επαναστατικό αν τα πράγματα είναι όπως μας τα λέει.

Γιατί ακόμα και τα καλύτερα κινητά εκεί έξω στον χώρο της φωτογραφίας, όπως το Galaxy S20 Ultra, όταν μιλάνε για οπτικό ζουμ εννοούν συνήθως ψηφιακό ζουμ που βασίζεται σε καλούς σταθερούς φακούς και λογισμικό για την επεξεργασία των εικόνων.

Ο τηλεφακός του Apex 2020 έχει όμως πραγματικά κινητά στοιχεία που φτάνουν ως και τη μεγέθυνση 7.5x. Εξίσου γενναίο βήμα έχει κάνει και στη σταθεροποίηση εικόνας στη βασική κάμερα των 48 ΜΡ, κάνοντας λόγο για αύξηση στις επιδόσεις κατά 200%.

Αυτό σημαίνει καλύτερες νυχτερινές φωτογραφίες αλλά και πιο ομαλό βίντεο. Και μας λέει πως έμπνευση εδώ υπήρξαν τα μάτια του χαμαιλέοντα και το πώς περιστρέφονται όταν παρακολουθούν ένα αντικείμενο!

Το Apex 2020 φορτίζει ασύρματα σε 20 λεπτά, έναν εντυπωσιακά γρήγορο χρόνο για ασύρματη φόρτιση. Είναι επίσης μια συσκευή 5G που λειτουργεί με τον επεξεργαστή Snapdragon 865, έχει 12GB RAM και 256GB χώρο αποθήκευσης. Τρέχει Android 10 και ζυγίζει μόλις 169 γραμμάρια.

Αν και πότε θα μετατραπεί σε εμπορικό προϊόν, δεν έχουμε ακόμα στοιχεία…