Αρχικά, μιλάμε για το πρώτο-πρώτο launch του PS4 από το γενικότερο και λεγόμενο «πρώτο κύμα» της κονσόλας, δηλαδή στις 15 Νοεμβρίου στη Βόρεια Αμερική. Βέβαια, το νέο αφορά και τη «μισή Ευρώπη» (29 Νοεμβρίου), και είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι το ίδιο download θα χρειαστεί να κάνουμε και στην Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται λοιπόν για το πρώτο firmaware update του PS4, την version 1.50. Το μέγεθός του υπολογίζεται στα 300MB και σύμφωνα με τη Sony θα διαρκέσει 5 έως 15 λεπτά ανάλογα με τη γραμμή σας. Τι προσθέτει; Καταρχάς, το περίφημο Remote Play με το PS Vita. Δεύτερον, το χαρακτηριστικό Second Screen όπου το PS Vita, το smartphone ή το tablet σας (αυτά τα τελευταία χάρη στο PlayStation App, περισσότερα σε λίγο) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «δεύτερη οθόνη» σε παιχνίδια που υποστηρίζουν το feature.

Τρίτον, προσθέτει το Share μέσω του ανάλογου κουμπιού στο DualShock 4, για να μοιράζεστε υλικό με τους φίλους σας, ενώ μπορείτε να μεταδίδετε ή να παρακολουθείτε απλά gameplay περιεχόμενο. Επίσης, στο εν λόγω update συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα να παίζετε ενώ κατεβάζετε ένα παιχνίδι, το Party Chat (και ανάμεσα σε PS Vita και PS4 users), Multi log-in (έως 4 λογαριασμοί ταυτόχρονα), Αναγνώριση προσώπου και φωνητικές εντολές μέσω της PlayStation Camera, Μουσική στο background του μενού, Online Multiplayer μέσω της συνδρομής στο PS Plus και, τέλος, τη δυνατότητα θέασης ταινιών σε DVD και Blu-ray.

Αρκετά λοιπόν τα χαρακτηριστικά που προστίθενται, σε βαθμό που μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος ότι χωρίς αυτό το update, παίρνεις ένα «μισό» μηχάνημα. Όπως και να ‘χει, η Sony επιβεβαίωσε πως δεν γίνεται ακόμα διαθέσιμο το feature Suspend/ Resume mode, αυτό δηλαδή που κρατάει την κονσόλα σε χαμηλή κατανάλωση, μέχρι ο gamer να αποφασίσει ότι θέλει να επιστρέψει στo παιχνίδι με το οποίο ασχολείται.

Όσο για το PlayStation App που λέγαμε παραπάνω, θα έρθει σε iOS και Android στις 13 Νοεμβρίου, δωρεάν φυσικά. Πέρα από τα χαρακτηριστικά Second Screen και τους τίτλους που θα το υποστηρίζουν στο gameplay (κάτι σαν το SmartGlass στο Xbox One), θα μπορείτε να μπείτε στο προφίλ σας, να κατεβάσετε games και άλλα.

Πηγή: thegang.gr