Το βαρέλι δείχνει να μην έχει πάτο για τη BlackBerry. Η εταιρεία που πριν λίγες εβδομάδες παραδέχτηκε ότι ψάχνει στρατηγικό επενδυτή (δηλαδή, κάποιον τεχνολογικό κολοσσό για να την αγοράσει) ανακοίνωσε νέες πολυάριθμες απολύσεις στο τμήμα πωλήσεών της στην Αμερική.

Δεν αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των απολύσεων, αλλά σύμφωνα με το καναδικό τεχνολογικό blog Cantech Letter (το οποίο έβγαλε πρώτο την είδηση περί των νέων απολύσεων), έχει ξεκληριστεί ένα ολόκληρο department, ενώ αναμένεται συνέχεια στις περικοπές ανθρώπινου δυναμικού και στα γραφεία της BlackBerry στην Αγγλία.

Τον Ιούνιο του 2012, η καναδική εταιρεία είχε απολύσει μαζικά 5.000 εργαζόμενους, ενώ τον Ιούλιο που μας πέρασε έχασαν τη δουλειά τους 250 ακόμη υπάλληλοι. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι για τον πρώην mobile γίγαντα απέμειναν να εργάζονται 12.000 άνθρωποι.

Οι νέες απολύσεις αποτελούν προμήνυμα ότι το τέλος της BlackBerry πλησιάζει. Λανθασμένες στρατηγικές αποφάσεις και η αδυναμία να αντιμετωπίσει την Apple και την Google στο πεδίο των smartphones είναι οι αιτίες που έφεραν την πρωτοπόρο εταιρεία σε τόσο άσχημη κατάσταση.

Φήμες λένε ότι η BlackBerry θα πωληθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 και ότι ένας από τους βασικούς ενδιαφερόμενους είναι η Microsoft. Λέτε μετά την αγορά της Nokia να φτάσει έως εκεί η Microsoft για να μπει δυνατά στο mobile παιχνίδι; Δεν αποκλείεται…

Πηγή: thegang.gr