Η Apple είχε μια αποκλειστική σύμβαση χρήσης της επόμενης γενιάς κράματος Liquidmetal για σχεδόν τρία χρόνια τώρα.

Θεωρητικά, το Liquidmetal θα μπορούσε να επιτρέψει την Apple να δημιουργήσει λεπτότερες, ελαφρύτερες, πιο ανθεκτικές συσκευές.

Η διαδικασία κατασκευής όμως είναι μέχρι στιγμής δύσκολη με βάση αυτό το υλικό, γι ‘αυτό μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο ένα πραγματικό προϊόν Liquidmetal από την Apple, το SIM εργαλείο αφαίρεσης που έρχεται μαζί με κάθε iPhone.

H εταιρεία όμως ίσως τελικά κατάφερε να λύσει το γρίφο του εν λόγω κράματος και έτσι σύντομα να μπορέσει να δημιουργήσει συσκευές με βάση αυτό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Electronista με βάση μια πρόσφατη πατέντα της Apple.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, η πατέντα με αριθμό 8.485.245 Β1 αναφέρεται σε μια «μαζική διαδικασία διαμόρφωσης ενός άμορφου φύλλου κράματος» και απονεμήθηκε στις 16 Ιουλίου. Η κατάθεση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας «μπορεί να είναι πολύτιμη στην κατασκευή των ηλεκτρονικών συσκευών».

Συγκεκριμένα, υπάρχει αναφορά σε iPhones, φορητές web-browser συσκευές (π.χ. iPad), οθόνες υπολογιστών, και φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής ως πιθανούς στόχους για το υλικό.

Η κατάθεση αναφέρει, επίσης, ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα ρολόι γεγονός που υποδηλώνει ότι η Apple μπορεί να σκέφτεται τη χρήση του υλικού σε μια μελλοντική «Smart» Watch συσκευή.

Πηγή: appleworldhellas.com