Το γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού σε συνεργασία με το σύλλογο καθηγητών Πληροφορικής ανατολικής Κρήτης και το συμβουλευτικό σταθμό νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Το διαδίκτυο στη Ζωή μας: Δυνατότητες, Ασφαλή Χρήση, Κατάχρηση και Εθισμός.

Οι ομιλητές θα προσπαθήσουν να προβάλουν τα θετικά στοιχεία του διαδικτύου και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε αλλά ταυτόχρονα να ενημερώσουν για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών.

Η θεματολογία των παρουσιάσεων και της συζήτησης που θα ακολουθήσει περιλαμβάνει νέες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο για επικοινωνία, ενημέρωση, μάθηση, συνεργασία και ψυχαγωγία, προσωπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Κατάχρηση και εθισμό των εφήβων στη χρήση του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων, δομές υποστήριξης που παρέχει η Πολιτεία για την εξάρτιση από το διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ηλεκτρονική απάτη, πρακτικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση των πιο δημοφιλών εφαρμογών και υπηρεσιών του διαδικτύου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Την εκδήλωση υποστηρίζει και ο δήμος της πόλης.

Πηγή: prismanews.gr