Κορυφαίο γεγονότα που σκοπό έχουν να μας φέρουν πιο κοντά με τον κόσμο της νανοτεχνολογίας φιλοξενούνται στη χώρα μας.

– Το 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες «NN12» (3-6/7).
– Τη 2η Διεθνή Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά «NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012Expo» (2-6/7).
– Το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (2-5/7).

Παράλληλα, στις 30/6 ξεκίνησε θερινό σχολείο νανοτεχνολογίας, το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο έως τις 7/7 θα παρακολουθούν περίπου 100 φοιτητές και ερευνητές από 35 χώρες.

Στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας (ΝΝ12), το οποίο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να παρευρεθούν σημαντικοί ομιλητές και ερευνητές που θα μιλήσουν για την εξέλιξη της Νανοτεχνολογίας και για τις ευκαιρίες που μπορεί να δώσει στους νέους ο αναδυόμενος αυτός κλάδος.

Το ΝΝ12 είναι μια διεθνούς φήμης εκδήλωση για τις Νανοεπιστήμες που προωθεί επιστημονικές συζητήσεις μεταξύ επιστημών και ερευνητών από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να προωθήσει την συνεργασία διαφόρων πανεπιστημίων, ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων σχετικών με τον κλάδο και να ενθαρρύνει την ανταλλαγή εκπαιδευτικών εννοιών.

Πιο συγκεκριμένα, το συνέδριο θα αποτελείται από ημερίδες και ειδικές συνεδρίες που θα καλύπτουν τις τελευταίες εξελίξεις στους παρακάτω τομείς:
– Nανοηλεκτρονική και καθαρή ενέργεια.
– Νανουλικά, Νανοκατασκευές και Νανομηχανική.
– Νανοϊατρική.
– Βιοηλεκτρονική.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα βραβευτούν οι 2 καλύτερες παρουσιάσεις νέων ερευνητών (από 300 ευρώ).

Το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Nanotechnology 2012, το οποίο περιλαμβάνει επίσης:

– To 5o Διεθνές Συμπόσιο για Εύχρηστα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE12), 2-5 Ιουλίου.
– Το 6ο Διεθνές θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργανικά ηλεκτρονικά και Νανοϊατρική» (ISSON-12), 30 Ιουνίου-7 Ιουλίου.
– Το 2ο NANOTEXNOLOGY EXPO 2012, 2-6 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι το ΝΝ11 είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκαν 600 παρουσιάσεις από 2000 επαγγελματίες του χώρου ενώ οι συμμετοχές έφτασαν τις 500 από 47 διαφορετικές χώρες.