Αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης και μεγαλύτερη ευκολία για τους θεατές, υπόσχονται οι 1.200 εφαρμογές καθώς και το νέο χειριστήριο Magic Remote των LG CINEMA 3D Smart TV. Επιδίωξη της εταιρείας είναι να προσφέρει στους κατόχους των Smart TV μια πιο ολοκληρωμένη και ταυτόχρονα πιο ευχάριστη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας.

Οι χρήστες της πλατφόρμας Smart TV της LG έχουν πρόσβαση σε περισσότερες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ μπορούν ακόμη να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (SNS), να πραγματοποιήσουν δωρεές σε φιλανθρωπίες και να περιηγηθούν σε φημισμένες συλλογές τέχνης.

Παράλληλα, το 3D Zone της LG, προσφέρει μία αυξανόμενη συλλογή τρισδιάστατων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ οι υπάρχουσες ταινίες σε 2D μπορούν να μετατραπούν σε 3D, μέσω της βελτιωμένης λειτουργίας μετατροπής. Χάρη στη χρήση της τεχνολογίας «Film Patterned Retarder» (FPR), τα τρισδιάστατα γυαλιά της LG δε χρειάζονται μπαταρίες, είναι ελαφριά και προσιτά, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για τη θέαση 3D περιεχομένου από μεγάλες παρέες και άνετα για εκτεταμένα διαστήματα θέασης.

Απλούστερη γίνεται η χρήση της τηλεόρασης με το ανανεωμένο χειριστήριο Magic Remote. Η λειτουργία «Voice Recognition» επιτρέπει στο χρήστη να εισάγει κείμενο και να πραγματοποιεί αναζητήσεις με φωνητικές εντολές. Επιπλέον, η λειτουργία «Wheel», δίνει τη δυνατότητα γρήγορης μετακίνησης στα διάφορα μενού και τις εφαρμογές, ενώ το «Magic Gesture» καθιστά δυνατή την εισαγωγή εντολών με φυσικές κινήσεις. Τέλος, η λειτουργία «Pointing», καθιστά τις επιλογές επί της οθόνης πιο γρήγορες και απλές, χωρίς να απαιτείται συνεχές κύλιση ή επανειλημμένα πατήματα στα πλήκτρα περιήγησης.

Οι τηλεοράσεις LG CINEMA 3D Smart TV προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών σύνδεσης με άλλες συσκευές. Η τεχνολογία Intel Wireless Display (WiDi) καθιστά δυνατή την εύκολη και γρήγορη σύνδεση με υπολογιστή χωρίς καλώδια ή πρόσβαση στο Internet. Εύκολη είναι και η πρόσβαση σε περιεχόμενο αποθηκευμένο σε εξωτερικές συσκευές μέσω του «Smart Share Plus», ενώ η λειτουργία «Screen Share» κάνει εφικτή τη μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου σε εξωτερικές συσκευές θέασης μέσω Wi-Fi.

Το περιεχόμενο επεκτείνεται περαιτέρω, μέσω των υπηρεσιών premium περιεχομένου που διατίθενται στην πλατφόρμα Smart TV. Παρόλο που ο όγκος του περιεχομένου αυξάνεται συνεχώς, η πρόσβαση παραμένει εξαιρετικά εύκολη, χάρη στο αναβαθμισμένο «Home Dashboard», που προσφέρει πιο γρήγορη πλοήγηση. Οι συντομεύσεις του Home Dashboard μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών, παρέχοντας άμεση πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο και τις εφαρμογές.