Ο Craig Mundie της Microsoft, δήλωσε, ότι το λογισμικό αναγνώρισης φωνής Siri του iPhone δεν είναι νέα τεχνολογία, καθώς ένα παρόμοιο σύστημα είναι διαθέσιμο στα Windows Phone για πάνω από ένα χρόνο, και ισχυρίζεται ότι η Apple προσπάθησε να τονίσει και να στρέψει την προσοχή σε αυτήν την λειτουργία, ελλείψει νέων χαρακτηριστικών στο iPhone 4S.

Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στο Forbes, ο Microsoft Chief Research and Strategy Officer, Craig Mundie, δήλωσε ότι οι δυνατότητες Siri δεν είναι της Apple, αποκλειστικά, και σημειώνει ότι η παρόμοια τεχνολογία «Tellme» για τα Windows Phone είναι λειτουργική για πάνω από ένα χρόνο.

«Η λειτουργία Tellme υπάρχει ήδη στα Windows 7 τηλέφωνα για περισσότερο από ένα χρόνο», δήλωσε ο Mundie. «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κόσμος είναι απλά ξετρελαμένος, που η Apple ανακοίνωσε τη Siri».

Ο Mundie συνέχισε, λέγοντας ότι το εξαιρετικά επιτυχημένο μάρκετινγκ της Apple είναι κάτι από το οποίο η Microsoft θα μπορούσε να μάθει, αν και νιώθει ότι ο κατασκευαστής του iPhone αναγκαστικά έπρεπε να επικεντρωθεί στην τεχνολογία φωνής λόγω της έλλειψης νέων χαρακτηριστικών στο iPhone 4S.

«Κατά μία έννοια ξέρετε, πολλοί άνθρωποι είναι απογοητευμένοι με το νέο της τηλέφωνο [της Apple], διότι δεν ήταν ένα εντελώς νέο πράγμα, έτσι στο μόνο που πραγματικά μπορούσαν να ποντάρουν ήταν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό» δήλωσε ο Mundie. «Ίσως θα πρέπει να επιλέξουμε ένα χαρακτηριστικό και εμείς και να το εκθειάσουμε και να το προμοτάρουμε εντονότερα».

Η μετάβαση από την Windows Mobile πλατφόρμα, στην τρέχουσα Windows Phone ήταν μία δύσκολη περίοδος για τη Microsoft, παραδέχθηκε ο Mundie. Ο τεχνολογικός κολοσσός, έπρεπε να ξεπεράσει αρκετά «λάθη», κατά την μετάβαση από το παλιό λειτουργικό μοντέλο, το οποίο είχε ως στόχο τους επιχειρηματικούς χρήστες, σε ένα νέο καταναλωτή πρότυπο.

Τέλος, ο Mundie ελπίζει ότι η Windows Phone πλατφόρμα, θα καταστεί σημαντικός παίκτης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη συνεργασία με τη Nokia είναι μία ιδιαίτερα τεράστια και σημαντική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: proho.gr