Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε μέσα στον επόμενο χρόνο η Apple να ανακοινώνει την 3D έκδοση του iPad. Φυσικά η εταιρία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια επίσημη δήλωση, ωστόσο σύμφωνα με τη παρούσα τεχνολογία και με τον ανταγωνισμό που δημιουργείται γύρω απ’ την τις 3D συσκευές, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου απίθανο.

Η Nintendo έχει κυκλοφορήσει τη πρώτη 3D παιχνιδομηχανή, το 3DS, ενώ οι εταιρίες htc και LG έχουν παρουσιάσει με τη σειρά τους τα πρώτα 3D κινητά τηλέφωνα. Επομένως, η Apple, θα ήταν απίθανο να μείνει πίσω στον τομέα 3D και να αφήσει τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της να κυριαρχούν.

Σύμφωνα με το businessinsider.com, η τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί το iPad επόμενης γενιάς θα είναι παρόμοια με εκείνη του Nintendo 3DS. Οι χρήστες, δηλαδή, δεν θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ειδικά γυαλιά για τη προβολή πολυμέσων σε τρισδιάστατη μορφή.

Ωστόσο, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Nintendo 3DS δεν ικανοποίησε πλήρως τους «gamers». Συγκεκριμένα, η προβολή 3D είναι αποκλειστικά προσωπική, δεδομένου ότι κάθε χρήστης πρέπει να ρυθμίσει το δικό του ικανοποιητικό «βάθος» στην οθόνη. Επομένως, εάν η Apple ανακοινώσει μια 3D συσκευή, είναι απολύτως λογικό να διορθώσει αυτά τα ζητήματα.

Πριν μερικούς μήνες, μια ομάδα Γάλλων ερευνητών παρουσίασε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που δημιούργησαν για τις συσκευές της Apple. Το πρόγραμμα, με τη βοήθεια της μπροστινής κάμερας των iPhone και iPad, αναγνωρίζει τη κίνηση του κεφαλιού του χρήστη και είναι σε θέση να προβάλλει πολυμέσα σε τρισδιάστατη μορφή.

«Η τεχνολογία μας χρησιμοποιεί τη μπροστινή κάμερα της συσκευής για την αναγνώριση των κινήσεων του προσώπου του χρήστη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τη απόσταση και τη στάση του προσώπου από την οθόνη: Κοιτάει ευθεία, αριστερά ή δεξιά; Βρίσκεται κοντά ή μακριά από την οθόνη; Γνωρίζοντας αυτές τις πληροφορίες, το πρόγραμμα παρουσιάζει αναλόγως τα πολυμέσα και δημιουργεί στο χρήστη την ψευδαίσθηση ότι τα βλέπει σε 3D μορφή», υπογραμμίζει ο Τζέρεμι Φράνκον, ένας εκ των δημιουργών του προγράμματος.