Οι επικεφαλής και ιδρυτές των αμερικανικών Διαδικτυακών εταιρειών Facebook, Google και Amazon θα λάβουν μέρος στις 24 και 25 Μαΐου στο Παρίσι στην Ομάδα 8 (G8) του Διαδικτύου την οποία διοργανώνει η Γαλλία μία ημέρα πριν τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των κρατών της G8 στη Ντοβίλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

«Χαίρομαι που πολλές προσωπικότητες του κόσμου του Διαδικτύου αποδέχθηκαν την πρόσκληση της Γαλλίας να έρθουν να συζητήσουν για το Διαδίκτυο στο φόρουμ e-G8 στις 24 και 25 Μαΐου», αναφέρει ο Σαρκοζί στη σελίδα του στο Facebook.

«Ελευθερία, οικονομική ανάπτυξη, εκπαίδευση: γι’ αυτά τα θέματα που συνδέονται με το Διαδίκτυο θα συζητήσουν ευρωπαίοι και γάλλοι ειδικοί του Ίντερνετ, καθώς και διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Facebook), ο Έρικ Σμιντ (Google) και ο Τζεφ Μπέζος (Amazon)», προσθέτει ο γάλλος πρόεδρος.

Αυτή η συνάντηση διοργανώθηκε από τον Σαρκοζί, ο οποίος ασκεί χρέη προέδρου της G8, μία ημέρα πριν την καθιερωμένη σύνοδο των ηγετών των κρατών που είναι προγραμματισμένη για τις 26 και 27 Μαΐου στη Ντοβίλ, όπου το Διαδίκτυο θα περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στην ημερήσια διάταξη.