Κέρδη ρεκόρ 6 δισ. δολαρίων για την Apple

Και τεράστια αύξηση πωλήσεων


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
17:31
19/01/2011
Κέρδη ρεκόρ 6 δισ. δολαρίων για την Apple
loading

Κέρδη ρεκόρ που άγγιξαν τα 6 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η Apple για το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να ενισχυθεί τελικά κατά την συνεδρίαση της Τρίτης κατά 1,5%, παρά τις αρχικές ισχυρές απώλειες που προκλήθηκαν από τις εντεινόμενες ανησυχίες για την υγεία του Steve Jobs.

Τα έσοδα της Apple εκτινάχθηκαν κατά 70% στα 26,75 δισ. δολάρια από 15,68 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού αυξήθηκαν στα 6 δισ. δολάρια ή 6,43 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 3,38 δισ. δολαρίων ή 3,67 δολάρια ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Οι πωλήσεις των iPhone εκτινάχθηκαν κατά 80%. Ισχυρή ήταν η ζήτηση και για υπολογιστές Mac, των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23%. Επιπλέον, στους τρεις μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο πουλήθηκαν περισσότερα από 7 εκατ. iPad, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του προϊόντος που κυκλοφορεί εδώ και έναν χρόνο να ανέρχονται στα 15 εκατ.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν σαφώς κατώτερες καθώς – σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters - τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 5,40 δολάρια ανά μετοχή με πωλήσεις ύψους 24,433 δισ. δολάρια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει