Κέρδη ρεκόρ που άγγιξαν τα 6 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η Apple για το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να ενισχυθεί τελικά κατά την συνεδρίαση της Τρίτης κατά 1,5%, παρά τις αρχικές ισχυρές απώλειες που προκλήθηκαν από τις εντεινόμενες ανησυχίες για την υγεία του Steve Jobs.

Τα έσοδα της Apple εκτινάχθηκαν κατά 70% στα 26,75 δισ. δολάρια από 15,68 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού αυξήθηκαν στα 6 δισ. δολάρια ή 6,43 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 3,38 δισ. δολαρίων ή 3,67 δολάρια ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Οι πωλήσεις των iPhone εκτινάχθηκαν κατά 80%. Ισχυρή ήταν η ζήτηση και για υπολογιστές Mac, των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23%. Επιπλέον, στους τρεις μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο πουλήθηκαν περισσότερα από 7 εκατ. iPad, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του προϊόντος που κυκλοφορεί εδώ και έναν χρόνο να ανέρχονται στα 15 εκατ.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν σαφώς κατώτερες καθώς – σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters – τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 5,40 δολάρια ανά μετοχή με πωλήσεις ύψους 24,433 δισ. δολάρια.