Ενώ ολόκληρος ο κόσμος «χορεύει» στους ποδοσφαιρικούς ρυθμούς του Μουντιάλ 2014, που λαμβάνει χώρα στη μακρινή Βραζιλία, εμείς θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα γκολ, τις ενδεκάδες, τα γήπεδα και τους διαιτητές κι θα γνωρίσουμε μια άλλη πλευρά των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου!

Δείτε παρακάτω τις… απαιτήσεις διαμονής δέκα ομάδων του Μουντιάλ, όπως παρουσιάστηκαν από την ιστοσελίδα MentalFloss.

1. Γαλλία

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας έστησε το «τσαντιράκι» της στο ξενοδοχείο JP στην ήσυχη και μικρή πόλη Ribeirao της Βραζιλίας. Οι γάλλοι διεθνείς δεν ικανοποιούνται με μετριότητες και τα καταλύματα τους πρέπει να τηρούν αυστηρές προδιαγραφές.

Οι ιθύνοντες της γαλλικής αποστολής έχουν προσλάβει φρουρούς ασφαλείας για να παρακολουθούν τις καμαριέρες ενώ καθαρίζουν τα δωμάτια της ομάδας –τα οποία παρεμπιπτόντως πρέπει να είναι πανομοιότυπα, μέχρι και το χρώμα στους τοίχους- προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες δε θα πέσουν θύματα κλοπής. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου σε όσους εργάζονται μέσα στο ξενοδοχείο.

Μία από τις πιο περίεργες απαιτήσεις της Γαλλίας αφορούσε τα… σαπούνια. Οι Γάλλοι θέλουν τα σαπούνια στα δωμάτια των ξενοδοχείων που διαμένουν να είναι υγρά και όχι… μπάρες!

Μάλιστα, όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου, Luciana Marotta Guimaraes, οι γάλλοι διεθνείς ζήτησαν δύο διαφορετικούς τύπους υγρού σαπουνιού: ένα για το ντους και ένα για το πλύσιμο των χεριών.

2. Ουρουγουάη

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ήσυχη και ήρεμη διαμονή του Λουίς Σουάρες και της παρέας του πριν τους αγώνες, οι ιθύνοντες της αποστολής της Ουρουγουάης ζήτησαν από το ξενοδοχείο να φροντίσει έτσι ώστε ο κλιματισμός των δωματίων να είναι… αθόρυβος.

Η εθνική ομάδα της Ουρουγουάης διαμένει στο ξενοδοχείο JN Resort στην περιοχή Sete Lagoas.

3. Εκουαδόρ

Οι παίκτης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης θέλουν να νιώθουν σα το σπίτι τους, ακόμη κι όταν βρίσκονται αρκετά μακριά από αυτό.

Έτσι, απαίτησαν στα δωμάτια των παικτών να υπάρχει κάθε πρωί ένα καλάθι με μπανάνες από τη χώρα τους.

Επιπλέον, ζήτησαν ένα μπάρμπεκιου για την υποδοχή τους εκεί και ένα ξεχωριστό χώρο για να παίζουν video games.

4. Βοσνία Ερζεγοβίνη

Η βάση της εθνικής αποστολής της Βοσνίας Ερζεγοβίνης είναι το ξενοδοχείο Casa Grande Hotel Resort & Spa στην περιοχή Guaruja του Σάο Πάουλο. Οι υπεύθυνοι της αποστολής ζήτησαν από τους ιθύνοντες του ξενοδοχείου να φροντίσουν για την ηχομόνωση των δωματίων.

Επιπλέον, οι παίκτες τρώνε τα γεύματά τους στη μία πλευρά του ξενοδοχείου, ενώ το προπονητικό τιμ βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο.

5. Ιράν



Οι ιρανοί διεθνείς απαίτησαν από το ξενοδοχείο να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες στεγνού καθαρίσματος.

6. Ελβετία

Οι Ελβετοί έφεραν τις παραλίες… στο ξενοδοχείο τους! Ζήτησαν να κατασκευαστεί ένα ειδικό στούντιο-παραλία, προκειμένου να δίνουν εκεί τις συνεντεύξεις τους.

Ακόμη, οι παίκτες της εθνικής ομάδας απαίτησαν να έχουν στα δωμάτιά τους γρήγορο ίντερνετ και δύο ελβετικά κανάλια.

7. Πορτογαλία

Οι Πορτογάλοι –όπως και οι Γάλλοι- εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλεια των υπαρχόντων των διεθνών τους. Για το λόγο αυτό ζήτησαν μια εξαμελή ομάδα σεκιούριτι να είναι διαθέσιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή (οι τέσσερις μόνο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο).

Επιπλέον, απαίτησαν να τοποθετηθούν video games σε κάθε δωμάτιο των παικτών.

8. Ιαπωνία

Οι «Blue Samurai» δεν ήθελαν κάτι παραπάνω πέρα από… ξεχωριστά δωμάτια σπα και ένα τζακούζι σε κάθε δωμάτιο!

9. Αυστραλία

Η αποστολή της Αυστραλίας διαμένει στο ξενοδοχείο Ilha do Boi στην περιοχή Vitoria, Espirito Santo.

Μία από τις απαιτήσεις της ομάδας ήταν να τοποθετηθούν δύο μεγάλες μηχανές παρασκευής καφέ, μαζί με εφημερίδες από όλον τον κόσμο.

Οι Αυστραλοί θέλουν ακόμη τα γεύματά τους να αποτελούνται από υγιεινές, βραζιλιάνικες λιχουδιές με κόκκινο κρέας, ψάρι και κοτόπουλο.

10. Χιλή



Η άνεση είναι το παν για την εθνική αποστολή της Χιλής. Η ομάδα απαίτησε να τοποθετηθούν καινούρια κρεβάτια και flat-screen τηλεοράσεις σε όλα τα δωμάτια των παικτών.