κορονοϊός επηρέασε όλη μας τη ζωή και την καθημερινότητα. Μέρος αυτής της καθημερινότητας είναι και το ποδόσφαιρο. Απόψε το βράδυ και μετά από περισσότερους από 13 μήνες από τη στιγμή που ξεκίνησε η προκριματική διαδικασία, το Europa League ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό.

Στην Κολωνία αναμετρώνται (22:00, COSMOTE Sport 1) η Σεβίλλη με την Ίντερ διεκδικώντας το μεγάλο τρόπαιο του θεσμού, που πέρα από το γόητρο θα προσφέρει στο νικητή και έξτρα 4 εκατ. ευρώ (4,5 εκατ. έχουν εξασφαλισμένα φτάνοντας στον τελικό).

Από τη μια οι Ανδαλουσιανοί, που έχουν κάνει δικό τους τον θεσμό, διεκδικούν το έκτο τρόπαιο στην ενδεκαετή ιστορία του Europa League. Από την άλλη οι «νερατζούρι», που θέλουν να βάλουν τέλος στην κυριαρχία των αντιπάλων τους και να πιστοποιήσουν πως επέστρεψαν στην κορυφογραμμή δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του Champions League. Η ομάδα του Μιλάνου έχει κατακτήσει τον θεσμό τρεις φορές, τελευταία το 1998, όταν ακόμη ονομαζόταν Κύπελλο UEFA.

Η ομάδα του Ζουλέν Λοπετέγι όχι απλώς μετά 5/5 σε τελικούς Europa League, με τελευταίο εκείνον του 2016 απέναντι στη Λίβερπουλ, αλλά μετρά και αήττητο 20 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Λούκας Οκάμπος δίνεται αμφίβολος μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό, αλλά εκτιμάται πως ο Αργεντινός ακραίος επιθετικός, κορυφαίος παίκτης της ομάδας τη φετινή σεζόν (17 γκολ-5 ασίστ), θα αγωνιστεί κανονικά.

Στον αντίποδα, ο Αντόνιο Κόντε δεν υπολογίζει μόνο στον Αλέξις Σάντσες που τραυματίστηκε στον προημιτελικό. Ο Ιταλός τεχνικός ποντάρει πολύ στην πίεση της ομάδας του, αλλά και στη δράση του διδύμου Λαουτάρο Μαρτίνες-Ρομέλου Λουκάκου, που έχει φτάσει αισίως τα 54 γκολ φέτος.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Έλληνας Τάσος Σιδηρόπουλος.