Μπορεί η La Liga, όπως είπε ο πρόεδρός της, να μη σκοπεύει να τιμωρήσει τη Μπαρτσελόνα για το θέμα που προέκυψε μετά την αποκάλυψη για πληρωμές 1,4 εκατ. ευρώ σε εταιρεία του αντιπροέδρου των Ισπανών διαιτητών το διάστημα 2016-18, η UEFA όμως δείχνει διάθεση να ασχοληθεί και ήδη είναι σε ανοιχτή γραμμή με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Πρόκειται για ένα θέμα πάνω στο οποίο δουλεύει αυτή τη στιγμή η εισαγγελία της Βαρκελώνης προκειμένου να ρίξει άπλετο φως και να φανεί αν υπάρχει ή όχι σκάνδαλο. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της La Liga κάνει λόγο για παραγραφή, αλλά στην UEFA μάλλον θέλουν να ασχοληθούν με την υπόθεση.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από το γεγονός ότι ζήτησε και πήρε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας (RFEF) όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής προκειμένου να ρίξει κι αυτή μια ματιά σε όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα.

«Η UEFA ζήτησε πληροφορίες από την RFEF, απαντήσαμε και στείλαμε όλες τις πληροφορίες που έχει μέχρι σήμερα ενώ προσφερθήκαμε να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να μας ζητήσει», δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.