Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της Super League 1 και παράλληλα στο πρώτο μεγάλο στην OPAP Arena, έξω από την οποία επικράτησε ένταση περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη και έγινε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν εντός του γηπέδου όταν έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων τόσο από την πλευρά του Άλσους προς τη Νέα Ιωνία όσο και μπροστά από την υπογειοποίηση, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Με βάση όσα αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, δεν υπήρχε λόγος για τόσο έντονη αντίδραση από την πλευρά της αστυνομίας, αφού οι οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στον χώρο δεν επιχείρησαν να προσεγγίσουν το πούλμαν με την αποστολή του ΠΑΟΚ που εκείνη την ώρα έφτανε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από τη στιγμή που έφτασε, πάντως, υπήρξε ένταση εντός του γηπέδου. Υπήρξαν, βασικά έντονες αποδοκιμασίες προς τον Λουτσέσκου όταν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, με τον προπονητή των Θεσσαλονικέων να αντιδράσει σηκώνοντας τα χέρια του προς τους οπαδούς της Ένωσης και ζητώντας τους να αποδοκιμάσουν πιο έντονα, όπως και έγινε.

Ο Λουτσέσκου, μάλιστα, κατευθύνθηκε προς το πέταλο των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, με τους ανθρώπους των δύο ομάδων να τον σταματούν προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση, όπως και έγινε.