Την πρόκριση για τους «16» του Champions League και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο σφράγισε η Νάπολι, αφού μία εβδομάδα μετά την 6άρα επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, του έριξε και μια 4άρα εντός έδρας και έχει 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο έχοντας βάλει 17 γκολ μέχρι στιγμής! Στο άλλο παιχνίδι που γινόταν την ίδια ώρα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπριζ έμειναν στο 0-0, με τους Βέλγους να εξασφαλίζουν κι αυτοί την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Με φόρα από την εκπληκτική εμφάνισή τους πριν μια εβδομάδα στην Ολλανδία, οι Ναπολιτάνοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 4′ με κεφαλιά του Λοσάνο μετά την ωραία συνεργασία με τον Ζιελίνσκι, για να ακολουθήσει στο 16′ το 2-0 με πολύ ωραίο τελείωμα του Ρασπαντόρι εντός περιοχής. Όλα έδειχναν, επομένως, ότι η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πήγαινε για νέο θρίαμβο επί του Άιαντα και έτσι έγινε, αν και υπήρξε αντίδραση από τους φιλοξενούμενους.

Αυτή ήρθε νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49′, όταν ο Κλάασεν με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Η Νάπολι, όμως, πήρε ξανά τα πάνω της, βγήκε μπροστά και στο 62′ πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κβαρατσχέλια.

Με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι δηλαδή, μείωσε σε 3-2 ο Άγιαξ στο 83′ με τον Μπέρχβαϊν, αλλά στο 89′ ο Οσιμέν, κλέβοντας από τον Μπλιντ, διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι είναι ασταμάτητοι μέχρι στιγμής.

Στους «16» και η Μπριζ!

Η Νάπολι, όμως, δεν είναι η μοναδική ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League. Το ίδιο έκανε και η Μπριζ, η οποία πήγε στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο και κατάφερε να πάρει βαθμό με το τελικό 0-0, αντέχοντας στο συνεχές… σφυροκόπημα, εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης. Ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για τους Βέλγους, το οποίο κανείς δεν περίμενε όταν γινόταν η κλήρωση των ομίλων.