Για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή του στη Nova «Monday FC» και τόνισε πως οι «πράσινοι» κερδίζουν δίκαια τα ματς και δεν χρειάζεται να νιώθουν ενοχές για τα κερδισμένα πέναλτι.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε – για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού– πως είναι λάθος να κρίνονται ξεχωριστά ο διαιτητής και το VAR, αφού πλέον είναι ένα πράγμα. Επιπλέον, επισήμανε ότι οι πράσινοι χρειάζονται βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης:

«Την διάβασα την ανακοίνωση, έτσι είναι. Θα γίνουν λάθη, αλλά τώρα υπάρχει και το VAR. Μέσα στην διαιτησία περιλαμβάνεται και το VAR. Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για το ένα. Μήπως αγχώνεται ο Παναθηναϊκός επειδή κέρδισε πέντε πέναλτι; Όχι, δεν πρέπει να αγχώνεται. Δεν χρειάζεται να έχει ενοχές. Πέντε κέρδισε ο Παναθηναϊκός, τέσσερα ο Ολυμπιακός, τι να κάνουμε….

Βλέπω έναν Παναθηναϊκό να έχει θέματα στην έδρα του. Μου αρέσει από πέρσι, αλλά βλέπω ότι δυσκολεύεται. Το ματς θα μπορούσε να λήξει με ισοπαλία. Δεν δημιουργεί πολλές καθαρές φάσεις. Δυσκολεύεται στην έδρα του και με ομάδες που παίζουν κλειστά. Ο Κουρμπέλης έχει ανέβει πάρα πολύ, αλλά χρειάζεται ένας παίκτης εκεί που θα δημιουργεί και θα κάνει την διαφορά. Έλειπε η φαντασία με τον Αστέρα, ήταν λίγο αναμενόμενο το ποδόσφαιρό του. Όσο περνάνε τα ματς, οι αντίπαλοι θα στέκονται και καλύτερα. Στην Τούμπα έκανε απίστευτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός για να αντέξει και να συνεχίσει έτσι πρέπει να δούμε ένα σύνολο 16-17 παικτών. Θέλει έναν εκεί που να κάνει τη διαφορά. Όλες οι νίκες του όμως ήταν δίκαιες. Και στα εφτά παιχνίδια ήταν έστω και λίγο καλύτερος από τον αντίπαλό του. Δεν “τρώει φάσεις”, αλλά δεν ξέρω όμως πόσο θα αντέξει.

Όλα αυτά σίγουρα τα βλέπει ο προπονητής του και νομίζω ότι σε αυτή την φάση τον ενδιαφέρει να αμύνεται σωστά και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες για να πάρει τα αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να διαχειριστεί το αποτέλεσμα. Μέσα από αυτό χτίζεται μία ομάδα».