Η ξέφρενη πορεία του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται, αφού μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακός αλλά ήταν ουσιαστικός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο νίκησε με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ στο 80′, πετυχαίνοντας έτσι την 7η νικη του σε ισάριθμες αγωνιστικές και πείθει όλο και περισσότερο ότι θα το πάει… μέχρι τέλους για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι πράσινοι επιχείρησαν από την αρχή να πάρουν την κατοχή της μπάλας και τα κατάφεραν εύκολα, αφού οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς ότι βασικός τους στόχους ήταν το να κλείσουν τους χώρους προς την εστία τους και να περιορίσουν τον Μπερνάρντ. Όχι να δημιουργήσουν. Και η αλήθεια είναι ότι κατάφερναν αυτό που ήθελαν, αφού με τα συνεχή φάουλ και τις διακοπές το παιχνίδι δεν αποκτούσε ρυθμό.

Αυτό, φυσικά, ήταν πρόβλημα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία βασικά κατάφερε να απειλήσει μόνο σε μία περίπτωση στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν στο 33′, όταν ο Μπεράρντ εκτέλεσε φάουλ και ο Σένκεφελντ πήγε για το γκολ από κοντά αλλά ο Παπαδόπουλος βρήκε τη μπάλα και την έστειλε κόρνερ.

Έτσι, το πρώτο μέρος βγήκε χωρίς γκολ και με την ομάδα της Τρίπολης να κάνει αλλαγή στο 45′, με τον Κρέσπι να παίρνει τη θέση του τραυματία Γκαρθία. Στο ξεκίνημα της επανάληψης πάντως και συγκεκριμένα στο 50′ ο Αστέρας έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του επιθετικά, με τον Τιλίκα να κάνει την κούρσα και να πατάει περιοχή, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε το σουτ.

Στα επόμενα λεπτά ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και ο Γιοβάνοβιτς έριξε στον αγώνα τον Βέρμπιτς, βγάζοντας τον Παλάσιος και μεταφέροντας στο δεξί άκρο της επίθεσης τον Αϊτόρ, με την ομάδα του να ψάχνει τη λύση για να φτάσει στο γκολ. Και τελικά αυτή η λύση ήταν το πέναλτι που καταογίστηκε μέσω VAR στο 78′, σε μια μονομαχία των Αϊτόρ και Άλβαρες, με τον Ισπανό να εκτελεί στο 80′ και να κάνει το 1-0, πετυχαίνοντας ακόμη ένα γκολ.

Ακόμη ένα γκολ που έφερε ακόμη μία νίκη, την 7η σε ισάριθμες αγωνιστικές, αφού ο Αστέρας, ο οποίος έμεινε και με 10 παίκτες στο 84′ λόγω αποβολής του Τζουκάνοβιτς για φάουλ στον Αϊτόρ, δεν κατάφερε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (75′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (92′ Τσοκάι), Μπερνάρντ, Αϊτόρ, Παλάσιος (63′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα, Γκαρντάφσκι, Μπαράλες (60′ Μουνάφο), Μπαρτόλο.