Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Όπεν της Αστάνα μετά τη νίκη του επί του Αντρέι Ρούμπλεφ και δήλωσε ότι ονειρεύεται την κατάκτηση αυτού του τίτλου, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι ο έτερος φιναλίστ, αφού ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αιφνιδίασε τους πάντες αποχωρώντας από τον δεύτερο ημιτελικό.

Ο Ρώσος τενίστας, Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε πάρει το πρώτο σετ αλλά έχασε το δεύτερο από τον Σέρβο, τον οποίο άφησε… άγαλμα λέγοντάς του εκείνη τη στιγμή ότι αποχωρεί λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και υπό τον φόβο επιδείνωσης του προβλήματος.

Έτσι, ο Τζόκοβιτς πήρε πιο ξεκούραστα από ό,τι θα περίμενε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου την Κυριακή (9/10) θα αντιμετωπίσει τον Τσιτσιπά.

«Ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό. Ο Ντανίλ είναι μαχητής. Δεν εγκαταλείπει ένα ματς αν δεν νοιώθει ότι μπορεί να χειροτερέψει ο τραυματισμός του. Μου είπε ότι έχει ένα πρόβλημα στον προσαγωγό. Ηταν πολύ κοντά το παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο σετ. Θα έλεγα ότι ήταν καλύτερος, αλλά εγώ πάλεψα το ματς και έψαξα τρόπο να μείνω μέσα σε αυτό στο δεύτερο. Κρίμα για το τουρνουά και τον κόσμο που τελείωσε έτσι το παιχνίδι, γιατί πιστεύω πως το απολάμβαναν», ήταν τα λόγια του Σέρβου.