Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Όπεν της Αστάνα νικώντας με ανατροπή τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον ημιτελικό και στις δηλώσεις του τόνισε ότι ονειρεύεται το να κατακτήσει τον τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά, ο οποίος θα είναι ο 10ος της καριέρας του, αναλύοντας και το παιχνίδι του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει κατακτήσει 9 τίτλους μέχρι τώρα στην καριέρα του και στην Αστάνα θέλει τον 10ο, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για κάποια από τα… βαριά τρόπαια του τένις. «Το θέλω πολύ, το ονειρεύομαι», είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο Τσιτσιπάς, ο οποίος από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στον τρόπο που αγωνίστηκε.

«Δοκίμασα τα πάντα και κράτησα τον έλεγχο. Στο τέλος τα πράγματα πήγαν με το μέρος μου. Έμεινα στο παιχνίδι μου και προσπάθησα να βγάλω αυτά τα χτυπήματα με πάθος και αποφασιστικότητα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το να βρίσκομαι πίσω με σετ απέναντι σε έναν τόσο καλό αντίπαλο. Ήταν μια τεράστια σωματική αλλά και πνευματική μάχη. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά σε κάθε πόντο και δίνω τα εύσημα στον εαυτό μου που μπόρεσα να είμαι τόσο αποφασιστικός ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Με βοηθάει να έχω εκεί την ομάδα μου να μου θυμίζει τι πρέπει να κάνω. Προσπάθησα να είμαι το αφεντικό στο γήπεδο, δεν ξέρω αν δούλεψε ή όχι, αλλά η νοοτροπία μου έχει αλλάξει. Παίζω πιο επιθετικά και δεν θέλω να αφήνω τίποτα στην τύχη. Όλα έγιναν σκόπιμα, πήρα συνειδητά κάθε απόφαση στο γήπεδο και την εκτέλεσα».