Ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, έμεινε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεραν, αλλά θα προτιμούσε η ομάδα του να μην περάσει από τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι για δεύτερη συνεχόμενη σειρά.

Μιλώντας στην κάμερα της Cosmote Tv μετά το τέλος του ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε το θάρρος που έδειξαν οι παίκτες του και τη νοοτροπία τους.

«Είναι κρίμα που έπρεπε να περάσουμε από τη διαδικασία των πέναλτι. Στο β’ μέρος ήμασταν αποτελεσματικοί στην άμυνα, και είχαμε τις ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίτερα. Στο τέλος αυτό που μετράει είναι το θάρρος που παρόλο που τα πράγματα δεν ήταν υπέρ μας, οι παίκτες συνέχισαν και προκριθήκαμε. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να διαχειριστούμε το γκολ στο 90′ και την κόκκινη στην παράταση».

Στάθηκε, δε, και στην προσωπικότητα των παικτών του που κατάφεραν και διαχειρίστηκαν τις αναποδιές. «Προσωπικότητα, ενότητα και να έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Όλα αυτά τα είχε ομάδα και προκριθήκαμε στο τέλος».

Αναφερόμενος στην πρόκριση στους ομίλους του Europa League, τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα αυτός ήταν ο στόχος, μιας που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει στο Champions League. Έπρεπε η ομάδα να είναι εδώ να δείξει εξέλιξη, αυτό προσπάθησα να κάνω και είμαι χαρούμενος που τα καταφέρουμε. Έπρεπε να περάσουμε δύο προκριματικές φάσεις για να τα καταφέρουμε».

Έκλεισε τη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο με επαίνους για τον τερματοφύλακα Τόμας Βατσλίκ που σταμάτησε τρία πέναλτι και ήταν ο ήρωας της πρόκρισης. «Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί του, ήταν απαραίτητος για να βρίσκεται η ομάδα εκεί που βρίσκεται σήμερα».

Έπειτα στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε και στις μεταγραφές και για το πως θα μοιάζει η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού στους ομίλους: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας δώσω απάντηση. Δεν την έχω ολοκληρωμένη. Πρέπει να μιλήσουμε με τους ανθρώπους του συλλόγου και να πάρουμε αποφάσεις. Υπάρχουν σκέψεις και θα γίνουν αναλύσεις για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται στη φάση των ομίλων στην Ευρώπη».